Elev spelar gitarr

Gitarrworkshop - The BEATLES 23 okt

Information

Nivå
Fortsättning
Ålder
Vuxen 18+
Lärare
Christer Magnusson
Startdatum
23 oktober 2021
Dag och tid
Lördag 13:00-16:15
Antal tillfällen
1 st
Plats
Kulturama, Hammarby Sjöstad
Virkesvägen 21
Avgift
900 kr
Spela Beatles musik - välkommen till en Gitarrworkshop med Christer Magnusson som kursledare

Om kursen

2019 var det 50 år sedan Beatles promenerade på övergångstället för fotografering av albumet Abbey Road. Kanske är du ett fan av Beatles sedan dess eller så har du kanske upptäckt deras musik nu?

För att belysa Beatles fantastiska musik erbjuder vi dig som spelar gitarr en heldag för att utforska eller återerövra deras repertoar

Förkunskaper

Kursen är för dig som spelat gitarr ett tag och som vill utforska Beatles musikskatt.

Innehåll

En eftermiddag med Beatles musik i fokus.

Here Comes the Sun, My Sweet Lord, Something, Let it Be, Blackbird, Come Together, A day in the Life, Strawberry Fields, Imagine, Hey Jude, While my Guitar gently weeps, Yesterday, Get Back,  etc...etc.... Låtlistan på Harrison/Lennon/McCartneys alla låtar kan nästan göras oändlig.

Vi kommer inte hinna spela alla men många kommer det bli under eftermiddagen. Det blir mycket gitarrspel men också sång + även lite om låtskrivande. Dessutom blir det lite kuriosa om Ringos finurliga trumspel och Pauls mästerliga basspel som är en stor del av soundet på Beatles många inspelningar.

Tag med favoritgitarren.

Kursupplägg

En intensiv eftermiddag för vuxna. 
lördag kl 13.00-16.15. inkl 15 min paus.
Tag med dig favoritgitarren.
Max 10 deltagare.

Kursledare

Christer Magnusson har en mångårig erfarenhet som gitarrist, sångare och låtskrivare och har turnerat runt om i Norden och Skottland med sina egna Band Free Wheelin', Christer Magnusson Trio, Stungby Bees och BBC Bluesband.. Artister som Christer jobbat är bl.a.  Jim Walsh, Matti Røssland, Björn Gideonsson, Sam Bengtsson, Bård Helgeland, Gladys del Pilar, Randy Vanadisson, Eva Sidén.

Christer Magnusson finns med på en lista på Spotify över svenska gitarrister.
Swedish Guitar Players on Spotify
https://open.spotify.com/playlist/2byWLdepXaQk9kSq6ztMr2?si=0qb1wY88TPOZJzcwIOxROA

Anmälan

Sista anmälningsdag en vecka innan kursstart! Om kursen inte är fulltecknad vid detta datum går det fortsatt bra att anmäla sig. Är den fulltecknad kan du anmäla dig men blir då uppsatt som reserv.
Anmälan för deltagare under 18 år kompletteras med namn och personnummer på betalningsansvarig vårdnadshavare.

Kontakt

Kontaktperson

Musik & Sång - Kursverksamheten 010-1576100

En del av studieförbundet Medborgarskolan

Välj kursområde

Läs vidare om "Dans"

Dans

Hitta din favorit bland våra alla våra danskurser, spännande workshops, fortbildningar och sommarkurser.

Dans
Läs vidare om "Film"

Film

Älskar du film och brinner för att berätta i rörliga bilder? Då ska du kika närmare på våra filmkurser. Här hittar du allt manuskurser till redigering.

Film
Läs vidare om "Foto"

Foto

Utveckla ditt bildsinne och förmåga att använda kameran som verktyg i ditt skapande. Då ska du kika närmare på våra fotokurser. Hos oss hittar du fotokurser inom en mängd olika ämnen. Från fotografering till digitalfoto, bildbehandling, konstfoto och mycket mer. Och vi har kurser för både ungdomar och vuxna, nybörjare och fortsättare.

Foto
Läs vidare om "Musik"

Musik

Musik är glädje! Och man kan alltid lära sig att spela ett nytt instrument, vare sig man är ung eller gammal. På våra populära musikkurser finns allt från enskild undervisning till grupp. Vem vet, kanske bildar du ett band med dina nya kurskompisar?

Musik
Läs vidare om "Musikproduktion"

Musikproduktion

Är du intresserad av att lära dig mer om hur man producerar musik? Då är våra kurser i musikproduktion ett hett tips. Vi har kurser inom allt från ljud- och inspelningsteknik, Logic Pro, Garageband och låtskrivande. Om du är intresserad av komposition och låtskrivande ska du kika närmare på våra låtskrivarkurser. Vi har också kurser som kombinerar musikproduktion och låtskrivande.

Musikproduktion
Läs vidare om "Sång"

Sång

Inom ämnet sång har vi ett brett urval av kurser. Här kan du välja att gå en kurs i en specifik genre som: pop, soul, jazz, r’n’b eller musikal. Vi har sångkurser för nybörjare och dig som sjungit länge. Du kan välja att gå kurser i enskild sång eller körsång, på kvällar eller helger!

Sång
Läs vidare om "Teater"

Teater

Drömmer du om en framtid som skådespelare, eller vill du utmana dig själv med en lekfull nybörjarkurs i teater för vuxna? Inom teater och scenkonst hittar du allt från grundläggande terminskurser till fördjupningskurser i tekniker som Method Acting eller Meisner, toppat med workshops med spännande gästlärare för dig som vill utvecklas inom film eller på scenen. Och vi har teaterkurser för både barn och vuxna!

Teater

Se våra studerande uppträda live!

Kommande evenemang