Foto och Film

Oskar Willers

Kult_larare_ny_2019_354.jpg

Konstnärlig ledare för Kulturamas Filmutbildningar.
Studier i filmvetenskap och filosofi vid Stockholms Universitet och examen från Stockholms Filmskola. Studier i psykologi vid University of Toronto, samt examen från Lärarhögskolan. Film- och stillbildsfotograf och inspelningsledare på reklam-, dokumentär- och fiktionfilm. Ansvarar för Filmutbildningen vid Kulturamas Konstnärliga Utbildningar.


John Håkansson

Kulturama medarbetare 12 2021.jpg

Undervisar i Ljussättning och Digital bild.
Utbildad fotograf vid Fotohögskolan i Göteborg, Konstfack, Kungliga Konsthögskolan och har lärarexamen från Stockholms universitet. Har gett ut tre fotoböcker och visat sina fotografier på utställningar i Sverige och utomlands. Mottagare av arbetsstipendier från Konstnärsnämnden och Författarfonden.


Anna Linderstam

Kult_KKU_larare_Anna_Linderstam.png

Undervisar i Fotohistoria och Textkritik.
Utbildad på Högskolan för Fotografi i Göteborg och Magisterexamen från University for Creative Arts i England. Linderstams fotografi och videoverk har visats på separatutställningar, museum och gallerier i Sverige och utomlands. Vinnare av Ny Nordisk Fotografi och mottagare av arbetsstipendier från Konstnärsnämnden och Hasselbladsstiftelsens Victorstipendium.


Tore Sandahl

Kult_KKU_larare_Tore_Sandahl.png

Undervisar i Analog Bild och Fri Bild.
Utbildad vid Nordens Fotoskola. Separatutställare i Sverige och utomlands. Frilansfotograf och författare. Gav ut fotoboken Stolen Moments, som fick en utmärkelse från Svensk Bokkonst. Mottagare av arbetsstipendier från Konstnärsnämnden och Författarfonden.


Cecilia Järdemar

Kult_KKU_larare_Ceclia_Jardemar.png

Undervisar i Utställning och portfolio.
Doktorerat i fotografi och har Magisterexamen vid Royal College of Arts i London. Bakgrund som fotograf för en rad kända brittiska magasin. Järdemars fotografi och videoverk har visats i Sverige och utomlands. Har deltagit i internationella residensprogram och filmfestivaler och fått motta stipendier och bidrag från Konstnärsnämnden.


Lisa Grip

lisag.jpg

Undervisar i Konstnärligt Fotografi.

Masterexamen i Konst från Konstfack 2019. Utbildad på kandidatprogrammet för Konstnärligt Fotografi på Akademin Valand i Göteborg. Fotografi och videoverk med visningar i Sverige, Finland, Tyskland, Schweiz, Frankrike och Kina. Har arbetat som fotoassistent åt olika konstnärer och fotografer och har mottagit en rad stipendier från bland annat Konstnärsnämnden och Konstakademien.


Alexander Skantze

alexanders.jpg

Undervisar i Dramaturgi.

Magisterexamen i Scen och Media från Stockholms Konstnärliga Högskola, Kandidatexamen i Manus för Film och TV från Dramatiska Institutet, Magisterexamen i Statsvetenskap från Stockholms Universitet. Dramaturg samt film- och bokförfattare med fyra publicerade romaner, även lektor i dramaturgi vid Stockholms Konstnärliga Högskola.


Martin Taesler

martin.jpg

Undervisar i Filmljud.

Utbildad vid Stockholms konstnärliga högskola, treåriga filmutbildningen med inriktning filmljud. Studier i juridik och filmvetenskap vid Stockholms universitet. Arbetat med ljudteknik och ljudproduktion för musik, teater, tv och film i 25 år. I dag huvudsakligen engagerad som mixare för film- och tv-produktioner. Har under ett flertal år även arbetat som naturfotograf och utbildare inom stillbildsfoto.


Jesper Klevenås

jesper.jpg

Undervisar i Filmfoto och Bildberättande.

Utbildad på bl a Kulturama och Göteborgs Universitet. Arbetat som filmfotograf, bl a på Roy Anderssons Sånger från andra våningen och belönades med en Guldbagge för bästa foto för den 2001. Manusförfattare och regissör för fyra kortfilmer och en långfilm. Filmerna har uppmärksammats och prisats både i Sverige och internationellt. Bl a belönades Anja med Stockholm filmfestivals stipendium 1km film och kortfilmen Ett tyst barn premiärvisades på Director’s Fortnight i Cannes.


Kjell Persson


Viktor Andersson