Cookies ger oss information om hur du använder sajten, så att vi kan förbättra upplevelsen för dig. Läs mer om cookies här.

Foto och film

Anna Linderstam

Kult_KKU_larare_Anna_Linderstam.png

Undervisar i Fotohistoria och Textkritik.
Utbildad på Högskolan för Fotografi i Göteborg och Magisterexamen från University for Creative Arts i England. Linderstams fotografi och videoverk har visats på separatutställningar, museum och gallerier i Sverige och utomlands. Vinnare av Ny Nordisk Fotografi och mottagare av arbetsstipendier från Konstnärsnämnden och Hasselbladsstiftelsens Victorstipendium.


John Håkansson

Kult_KKU_GY_larare_John_Hakansson.png

Undervisar i Fotografi, Film och Digitala medier, Ljussättning, Fri Bild och Konst & Hantverk.
Utbildad fotograf vid Fotohögskolan i Göteborg, Akademin för fotografi på Konstfack och Kungliga Konsthögskolan. Innehar lärarexamen från Stockholms Universitet. Separatutställare, också i samarbete med andra konstnärer. Utvald av Konstnärsnämnden som återkommande stipendiat. Fotograferar på uppdrag åt konstnärer, arkitekter och formgivare.


Josef Doukkali

Kult_KKU_larare_Josef_Doukkali.png

Undervisar i Analog och digital kamera, Rörlig bild, Dokumentärfilm och Beställningsfilm.
Fotograf och frilansande filmare. Arbetar med dokumentär, kortfilm och reklamfilm. Samarbetar med musiker, inom både rörlig bild och stillbild. Filmar, producerar och redigerar musikvideor. Doukkali undervisar även på Kungliga Musikhögskolans Musik- och Medieproduktionslinje.


Misha Pedan

Kult_KKU_larare_Misha_Pedan.png

Undervisar i Fotografisk Gestaltning, Dokumentär Fotografering och Streetfoto.
Studier i fotografi vid Leningrad University of Culture. Separatutställare av fotografier och mixed-mediaverk i Europa, Ryssland, Kina och USA. Publicerade boken stereo_typ, som fick Svenska Fotobokspriset. Kurerar även internationella fotoutställningar och startade Ukrainian Photography Alternative. Ansvarig för Högre Fotografisk Utbildning


Tore Sandahl

Kult_KKU_larare_Tore_Sandahl.png

Undervisar i Analog Bild och Fri Bild.
Utbildad vid Nordens Fotoskola. Separatutställare i Sverige och utomlands. Frilansfotograf och författare. Gav ut fotoboken Stolen Moments, som fick en utmärkelse från Svensk Bokkonst. Mottagare av arbetsstipendier från Konstnärsnämnden och Författarfonden.


Cecilia Järdemar

Kult_KKU_larare_Ceclia_Jardemar.png

Undervisar i Utställning och portfolio.
Järdemar har doktorerat i fotografi och har Magisterexamen vid Royal College of Arts i London. Bakgrund som fotograf för en rad kända brittiska magasin. Järdemars fotografi och videoverk har visats i Sverige och utomlands. Har deltagit i internationella residensprogram och filmfestivaler och fått motta stipendier och bidrag från Konstnärsnämnden.


Göran Molin

Kult_KKU_GY_larare_Goran_Molin.png

Undervisar i Film.
Regissör, filmklippare och frilansande filmare. Arbetar med manus, dokumentär, fiktion och beställningsfilm. Magisterexamen i film-, musik- och konstvetenskap, lärarexamen vid Sthlms Universitet samt magisterexamen vid Teologiska högskolan. Examen från Stockholms Filmskola. Molins filmer har visats i Sverige och utomlands. Har mottagit stipendier och bidrag från bl a Konstnärsnämnden och Sida.


Lasse Pettersson

Kult_larare_ny_2019_311.jpg

Undervisar i Medier, samhälle och kommunikation, Animation, Film- och Tv-kunskap, Digitalt Skapande och Mediaproduktion.
Filmfotograf och Journalist.


Mikael Hultgren

Kult_KKU_GY_larare_Mikael_Hultgren.png

Undervisar i Fotografisk Bild, Digitalt Skapande, Estetisk Kommunikation och Mediaproduktion.
Utbildad fotograf. Examen vid Fotohögskolan i Göteborg, auktoriserad digitalfotograf av SFF samt lärarexamen vid Stockholms universitet. Frilansar och undervisar även i analog teknik, bildkomposition, ljussättning, storformat, porträtt och stillbildsberättande.


Oskar Willers

Kult_larare_ny_2019_354.jpg

Undervisar i Filmproduktion, Mediaproduktion, Redigeringsteknik, Fotografins grunder, Filmanalys, Filmdramaturgi, Manus och Tv-produktion.
Studier i filmvetenskap och filosofi vid Stockholms Universitet och examen från Stockholms Filmskola. Studier i psykologi vid University of Toronto, samt examen från Lärarhögskolan. Film- och stillbildsfotograf och inspelningsledare på reklam-, dokumentär- och fiktionfilm. Ansvarar för Filmutbildningen vid Kulturamas Konstnärliga Utbildningar.