Cookies ger oss information om hur du använder sajten, så att vi kan förbättra upplevelsen för dig. Läs mer om cookies här.

Lucy Wildheart – från dansgolvet till boxningsringen!

Lucy Wildheart går andra året på dansutbildningen och storsatsar vid sidan av dansen på en karriär som proffsboxare. Den 12 maj deltar hon i en stor boxningsgala som kommer att sändas i över 75 länder!

Hur vill du gå vidare med dansen efter examen från Kulturamas dansutbildning?

Det senaste året har varit det bästa i mitt liv, både som dansare och som boxare. Jag kom till Kulturama och "trodde" att jag kunde dansa men med tiden och den intensiva utbildningen har jag insett att jag faktiskt kan dansa. Dans är mer än bara steg och perfektion. Perfektion handlar om hur du själv ser på saken. Dansen har en stor plats i mitt hjärta och jag har stora drömmar om att i framtiden jobba koreografiskt, i Batsheva Dance Company-style eller med dem (jag fick svar att jag är välkommen att göra audition för dem i Israel) men också att vidareutbilda mig till pedagog för att kunna sprida kärleken i dansen till unga dansare som verkligen vill utvecklas stort. För mig finns inga begränsningar och jag tror på att göra det omöjliga möjligt. Lycka!

Hur länge har du boxats och hur känns det inför din kommande proffskarriär?

Kampsport har jag tränat i 15 år nu, ren klassisk boxning i enbart fyra år. Jag började tävla direkt som amatör, i början framförallt internationellt. Jag har också tävlat för landslaget innan jag beslutade mig för att satsa mot en professionell karriär. Det är stor skillnad mellan amatör och proffs - proffsstilen är mer min typ av boxning och det som intresserar mig. Inom snar framtid kommer jag att fightas på en stor gala med flera organisationer involverade. Matchen kommer att sändas i över 75 länder. Men professionell boxning är en cirkus och jag bara hoppas att allt går enligt planerna och att inget strular till sig i sista minuten. För jag är mer än redo. Jag har gjort ett stenhårt jobb, med ett leende på läpparna, både i danslokalen och i ringen, på löpspåret och i gymmet – för att bli så "perfekt" som möjligt inför vad som komma skall.

På vilket sätt har du glädje av att kombinera dans med boxning?

Boxning och dans ger mig samma spännande känsla. Dansen hjälper mig med styrka, explosivitet, rörlighet och rytm i ringen, och vice versa. Men att kombinera 15 dansklasser med 8-10 övriga pass på en vecka är en tuff utmaning, som jag de facto har klarat av och det har stärkt mig. Men jag har heller inte gjort något annat än att träna, äta och sova. Som dansare har man alltid ont någonstans eller träningsvärk eftersom vi pressar våra kroppar till det yttersta varje dag, detsamma gäller boxningen - och varje morgon är en pina att krypa ur sängen. Men eftersom jag tror på fysisk aktivitet framför stillasittande och på att ständigt våga utmana sig själv – så svarar kroppen och blir starkare inför nästa gång.

Avslutningsvis vill jag passa på att tacka våra fantastiska lärare på Kulturama, de bästa i landet, som har gjort hela den här utbildningen värd att vakna till varje dag. Det är något speciellt med er. Idoler har jag aldrig haft förrän jag började studera dans på heltid.
Hårda smällar och höga kickar!