Samhällsvetenskapsprogrammet

Lär dig animation på Kulturama Gymnasium

Samhällsvetenskapsprogrammet med särskild variant animation är en av tre nya varianter och tar dig på en spännande resa av kreativitet och möjligheter. På Sam Animation får du lära dig att animera, designa och modellera i 3D och specialisera dig i utvald teknik inom animering.

Vad är animation?

Vill du göra verklighet av dina fantasier och ideer och skapa magiska världar med hjälp av 3D? Då ska du välja Sam Animation på Kulturama Gymnasium. Animation är en av tre nya varianter på samhällsvetenskapsprogrammet och tar dig på en spännande resa av kreativitet och möjligheter. De två andra varianterna är Sam Design och Sam Storytelling.

När du läser animation kommer du lära dig att utveckla proffsiga färdigheter inom att planera, skapa och dela dina egna animationer med både digitala och traditionella tekniker. Du kommer få färdigheter som sätter din berättelse i fokus med kreativ inriktning på färg, form och modellering för att göra dina verk verkligt magiska. Du kommer specialisera dig i utvald teknik inom animationsfältet och fördjupa dig i 3D-animation med programmet Blender.

Utbildningen Sam Animation passar dig som är...

  • Kreativ
  • Data intresserad
  • Teknisk
  • Gillar att skapa
  • Fantasifull
  • Konstnärlig
  • Noga med detaljer
  • Gillar form och design
  • Samhällsintresserad med ett kreativt intresse

Specifika kursmoment som du får göra under studietidens gång

Du kommer lära dig att arbeta med verktyg från Adobe - paketet för olika designområden och bli mästare på 3D animation i programmet Blender.

Fler kurser du kommer lära dig på samhällsvetenskapsprogrammet animation är:
Animation 1: Här lär du dig att bygga upp dina grundläggande kunskaper och färdigheter i animationens värld.
Animation 2: Där du tar klivet mot en mer avancerad animation och får skapa verk som imponerar och inspirerar.
Specialisering i Animation: Här djupdyker du och fokuserar på den teknik som fascinerar dig mest inom animering.

Det här kan du göra efter färdiga studier

När du läst animation på gymnasiet öppnar dörrarna till fortsatta studier på yrkes- och högskolenivå inom samhällsvetenskap, ekonomi, humaniora och konstnärliga områden. Utbildningen förser dig med estetiska färdigheter som branschen efterfrågar och gör dig väl förbered för vidare studier till Animatör, VFX-artist, Art director och 3D-artist m.m.

Ta steget mot dina kreativa drömmar – välj animation och börja skapa framtiden!