Kulturama Grundskola Danvikstull

Information

Årskurser

4-5

Profiler

Musikal, Musik & Sång och Bild & Form

Plats

Alsnögatan 7b, Stockholm

Sök nu till våra estetiska inriktningar

Vi startar ytterligare en klass i åk 4 höstterminen 2022 och tar nu in elever till samtliga inritningar: Bild & Form, Musikal och Musik & Sång

På Kulturama Grundskola Danvikstull finns årskurs 4 och 5. På skolan går cirka 240 elever och här finns inriktningarna Musikal, Musik & Sång och Bild & Form.

Om skolan

Kulturama Grundskola erbjuder en professionell undervisning i läroplanens teoretiska ämnen samt en undervisning av hög konstnärlig kvalitet i profilämnena. Undervisningen ska leda till att eleven utvecklar sin konstnärliga uttrycksförmåga i profilämnena samt stärker sin självkänsla. Efter avslutad skolgång i år 9 ska eleverna vara väl rustade att söka sig vidare till både estetiska- och teoretiska program på gymnasiet. Vårt mål är att vara ett självklart val och därmed en ledande grundskola.

På Kulturama Grundskola Danvikstull finns profilerna

 • Musikal
 • Musik & Sång
 • Bild & Form

Mer information om de olika inriktningarna

Läs vår folder om Kulturama Grundskolor

 • Kulturama Danvikstull startar ny klass i åk 5 höstterminen 2022 med inriktningarna Musikal, Musik och sång, Bild och form.

Uppspel och redovisningar

Varje läsår redovisar eleverna arbeten från profilämnena. I stora Julshowen deltar alla elever från årskurserna 4-5 tillsammans med eleverna i åk 6-9 från Kulturama Grundskola i Hammarby Sjöstad. Vi brukar hålla till i en stor konsertlokal. Stora Julshowen brukar bl a bjuda på smakprov från profilens arbete under året. Mindre uppspel sker även under terminerna.

Öppet hus

Ansökan

Kulturama har tre grundskolor i Stockholm och det är viktigt att ni söker till rätt skolenhet. Det går bra att söka till flera skolor, då ska ni göra en ansökan till respektive skola.

På Kulturama Grundskola Danvikstull finns tre profiler.

Ansökan Musikal och Musik & Sång

För att ansöka om plats i musikalklass eller musik och sångklass hos oss börjar ni med att fylla i vårt ansökningsformulär som ni kommer till via knappen Anmäl dig här. När ni gjort det så kommer ni att bli inbjudna till öppet hus i november och januari. Ni kommer sedan få kallelse till färdighetsprov.

Till inriktning Musikal gör man både dans- och sångprov.
Till inriktningen Musik & Sång gör man sångprov.

Här hittar till all information du behöver inför proven

Ansökan till Profil Bild & Form

När ni skickat in er intresseanmälan via formuläret som du når via knappen Anmäl dig här, kommer ni att få en inbjudan till öppet hus i november och januari.

Om ni efter öppna hus vill gå vidare med ansökan till Bild och form-inriktningen så ska ni anmäla via ett annat formulär.

DIN ANSÖKAN STEG FÖR STEG

 • Anmälan görs fram till 4 februari 2022
 • Inbjudan till öppna hus i november och januari
 • Kallelse till färdighetsprov ca två veckor innan färdighetsprov.
 • Färdighetsprov under vecka 8 (gäller sökande till Musikal och Musik & Sång)
 • Anmälan till köplats för Bild & Form görs med start torsdag 24 februari 2022
 • Antagningsbesked skickas ut senast vecka 12

Färdighetsprov

Efter att ansökan är gjord blir du kallad till färdighetsprov (Musikal och Musik & Sång).

Kallelse till färdighetsprov skickas ut via mail cirka två veckor före provet.

Läs mer om våra färdighetsprov

Färdighetsprov inför åk 6

Kulturama Grundskola Danvikstull är en egen skolenhet vilket i praktiken innebär att ett nytt färdighetsprov kommer att äga rum under vårterminen i åk 5, inför flytten till Kulturama Grundskola i Hammarby Sjöstad. Den undervisning som eleverna har tagit del av i åk 4 och åk 5 bör ge eleverna en mycket god grund för att klara färdighetsproven inför åk 6.

Restplatser

Det finns fortfarande lediga platser till hösten 2022.

 • Åk 4 – Vi har restplatser till Musikal samt Musik & Sång - Sök nu!
 • Åk 5 – Vi har restplatser till Musikal samt Musik & Sång - Sök nu!

Du får en kallelse till färdighetsprov skickad via mail cirka 2 veckor innan provet äger rum.

HAR DU FRÅGOR, VÄLKOMMEN ATT KONTAKTA

Malin Johansson, ansökningsansvarig
ansokning.hs@kulturama.se

Viktigt att veta

Behörighet

För sökande till årskurs 4 krävs genomgången grundskola årskurs 1–3. För sökande till årskurs 5–9 krävs genomgången grundskola i tidigare årskurser.

Vår verksamhet

Undervisningen ska leda till att eleven utvecklar sin konstnärliga uttrycksförmåga i profilämnena samt stärker sin självkänsla.

Mer information om Kulturama grundskolors verksamhet

Våra lokaler

Välkommen till oss på Kulturama Grundkola Danvikstull! Här kan du ta en titt på några av våra färgglada, trevliga och kreativa lokaler.

Skolbibliotek

Kulturama Grundskola Danvikstull har ett skolbibliotek centralt placerat i skolans lokaler. Här finns skönlitteratur anpassad till läsnivån för elever i årskurs 4 och 5 och över. Biblioteket omfattar även lättläst litteratur, facklitteratur och litteratur på engelska. Elever får tips om litteratur, får låna böcker och vi tar med glädje emot förslag på inköp av böcker. Biblioteket är delvis bemannat och öppet när skolan är öppen.

Fritidsklubben

På Kulturama Grundskola Danvikstull finns fritidsklubben dit du kan komma när skoldagen är slut. I samråd med dina föräldrar bestämmer du vilka tider och dagar du deltar i verksamheten.

Läs mer om fritidsklubben här

Kontakt

Här hittar du kontaktuppgifter till skolan.
Här hittar du kontaktuppgifter till skolans personal.

Byt till Kulturama Grundskola

Vill du byta till Kulturama Grundskola Danvikstull? Välkommen att kontakta oss.
ansokning.hs@kulturama.se