Cookies ger oss information om hur du använder sajten, så att vi kan förbättra upplevelsen för dig. Läs mer om cookies här.

Från Singer/Songwriterutbildningen till Komposition - ett utvecklande steg!

Jeff Egelund hörde änglakören sjunga i öronen när han läste om musikutbildningen Singer/Songwriter. Efter ett år där valde han att studera vidare på Kompositionsutbildningen.

Berätta, hur kom det sig att du valde att utbilda dig på Kulturama?

Jag har vetat ända sedan jag var 14 år, att jag ville hålla på med musik! Men efter tre år på musikgymnasium var jag galet skoltrött och funderade på att bara lägga det åt sidan. Men så två år efter studenten, började jag längta mer och mer tillbaks till att hålla på med musik på heltid och därför satte jag mig en kväll och försökte googla mig till en framtid som låtskrivare. Jag klickade mig in på Kulturamas hemsida för Singer/Songwriter-utbildningen och hörde hur änglakören fyllde mina öron när jag läste om utbildningen. Jag bodde då i Jönköping, så att få flytta till Stockholm och plugga musik kändes som ett steg närmare min dröm!

Vad är det bästa med kompositionsutbildningen?

Jag tror det bästa med utbildningen är alla underbara människor man lär känna, som har samma mål som en själv. Men också alla supercoola lärare som är otroligt bra på att lära ut! Jag har verkligen lärt mig och utvecklats mer än jag någonsin skulle kunna ha drömt om och bara det är Amaaaaazing!

Vad gör du just nu?

Efter att ha gått ett år på Singer/Songwriter-utbildningen började jag på kompositionsutbildningen för att lära mig komponera filmmusik! Så just nu håller jag på med ett kompositionsprojekt där vi fått välja en planet som vi ska tolka musikaliskt och det projektet äter upp all min vakna tid…

Vilken slags musik komponerar du?

Jag skriver mycket metal och hårdrock, men när det kommer till orkesterverk brukar det ofta bli piratinspirerat, jag vet inte varför och önskar det kunde bli lite annat men jag är väl fast i det soundet just nu. Jag har faktiskt precis haft en vecka där jag körde helt fast och inte kom någon vart alls. Men den här veckan har lärt mig att: att skapa musik är lite som att försöka sova. Om du tänker på att du ska göra det kommer du aldrig kunna göra det för att du tänker på det. Så häromdagen slängde jag mitt arbete i väggen och kollade på anime istället och efter det fjärde avsnittet var jag tvungen att pausa mitt i för att jag fick världens inspirationskick. Så om du kört fast är mitt tips att försöka göra något annat tills det kommer av sig självt! Nu blir jag ju ofta väldigt inspirerad av anime, så det kanske är bra att göra någonting som man vet kommer att inspirera en!

Till sist, har du något tips till framtida Kulturama-elever?

Var aldrig rädd för att vara dig själv för här är alla sådär perfekt konstiga så alla passar in!