Anmälnings- och köpvillkor kurser

Köpvillkor

Du har enligt distans- och hemförsäljningslagen (2005:59) rätt att ångra din anmälan om du meddelar Kursadministrationen inom 14 dagar efter det att du fått en bekräftelse på din anmälan. För övrigt är anmälan bindande enligt följande:

  • Vid återtagande av anmälan senast 7 dagar före kursstart tas en avgift på 10% av kursavgiften, dock lägst 100 kr
  • Vid återtagande av anmälan senare än 7 dagar till och med dag före kursstart, debiteras halva kursavgiften
  • Vid återtagande av anmälan samma dag kursen startar, debiteras hela kursavgiften

För att din avanmälan ska vara giltigt måste du ha fått en skriftlig bekräftelse. Om deltagare avbryter en påbörjad kurs debiteras hela kursavgiften. Om du på grund av sjukdom eller avflyttning från orten måste avbryta kursen kan du mot uppvisande av intyg få del av kursavgiften återbetald. Du betalar för de gånger du deltagit i kursen samt debiteras en administrationsavgift på 10% av kursavgiften.

Kallelse/faktura

I kallelsen/fakturan anges, förutom kursavgiften, den kurs du anmält dig till med tid och startdatum samt var kursen ska hållas. För evenemang som är kostnadsfria eller där betalning sker i samband med aktiviteten skickas ingen faktura.

Avgift och betalningsvillkor

Avgiften kan betalas med kort, Swish, Nets/Riverty faktura, Apple pay eller Kulturama faktura. Som privatperson kan du välja att delbetala genom att välja Nets/Riverty faktura vid betalningsmetod. Du bestämmer själv hur du vill delbetala: delbetala i egen takt eller med fast delbetalning på 3,6,24 eller 36 månader.

Rivertys avtalsvillkor

Villkor för Riverty faktura

Kulturama faktura används av företag samt vid inlösen av tillgodokvitton och presentkort. Betalningen av Kulturama faktura ska ske inom 30 dagar från fakturadatum.

Swish, kort och Kulturama faktura

Om du har frågor om Kulturama faktura, Swish- eller kontobetalning kontaktar du Kulturamas kursadministration:

info.anmalan@medborgarskolanstockholm.se
010-157 61 00

Inställd och fullbokad kurs

För att en kurs ska kunna starta krävs ett visst antal deltagare. I vissa fall kan kallelsen komma nära kursstarten. Vi har som rutin att i dessa fall även meddela kursstart via sms och mejl. Om du är osäker på om en kurs kommer att starta är du välkommen att höra av dig via mejl eller telefon. Kulturama har rätt att ställa in en kurs som inte fått tillräckligt med deltagare för att startas. Om du har betalat in kursavgiften har du i dessa fall rätt att få pengarna återbetalda. Om kursen är fullbokad informeras du av Kursadministrationen eller i samband med anmälan via vår hemsida.

Studiematerial

Kostnad för studiematerial ingår som regel inte i kursavgiften. Om du vill återlämna ett kursmaterial ska det vara i oanvänt skick och eventuell försegling får inte vara bruten.

Kundregister

I och med att du godkänt köpevillkoren i samband med anmälan har du samtyckt till att registreras med personuppgifter i Medborgarskolans kundregister.

Medborgarskolan

Kulturama är en egen avdelning inom studieförbundet Medborgarskolan Stockholmsregionen. Kurser som genomförs under namnet Kulturama anordnas inom Medborgarskolan och ska uppfylla folkbildningsrådets regler för studiecirklar.

Personuppgiftspolicy

Policy för behandling av personuppgifter – Kulturama är en del av Medborgarskolan.

Läs mer om vår personuppgiftspolicy

För fullständiga köpevillkor

https://www.medborgarskolan.se/om-medborgarskolan/kopvillkor/