Opera

Från Kulturama till SKH Opera och frilansande operasångerska

Att studera på Kulturamas eftergymnasiala operautbildning var en resa fylld av utveckling, utmaningar och lärdomar för Linn Jansson som studerade på Operastudion under 2021-2023. Här berättar hon om hur den värdefulla kunskapen från Kulturama har format hennes karriär som operasångerska och förberett henne för vidare studier vid SKH Opera och som frilansande operasångerska.

Vad minns du från Kulturama?

Jag minns min tid på Operastudion som en plats där jag verkligen fick förkovra mig i min egen utveckling som sångerska och skådespelerska. Jag minns det också som en väldigt varm och trygg plats som tillät mig att pröva många olika verktyg för det sceniska arbetet, uppmuntrade mig till att våga göra saker som var utanför min komfortzon och som gav mig en mycket djupare förståelse för mig själv som artist.

Vad lärde du dig som du har med dig idag?

De byggstenar och verktyg som utbildningen gett mig, särskilt gällande det sceniska arbetet, har varit helt ovärderliga. Jag har med mig det i allt som jag gör, oavsett om det är ett projekt på min nuvarande utbildning, en konsert eller en professionell produktion. Den kunskap och erfarenhet som Operastudions pedagoger sitter på är så otroligt stor och jag är så tacksam över att jag har haft möjligheten att kunna få ta del av den kunskapen och deras vägledning varje dag under två år.

Vad gör du idag?

Just nu studerar jag mitt första år på SKH Opera (f.d. Operahögskolan) och jobbar även som frilansande operasångerska.