Opera

"Utbildningen har gett mig otroligt mycket!"

Operastudion är en intensiv och lärorik utbildning som bidrar till en gedigen grund inom operakonsten. Alexander Jönsson studerar andra året på Kulturamas operautbildning och planerar för fortsatta studier med förhoppningen att bli professionell operasångare i framtiden.

Hur ser en normal vecka ut på operastudion?

En normalvecka innehåller privat instudering med pianist och scenspråk där alla studerande får arbeta sceniskt med sina arior, rörelseträning och teaterträning. Andra kurser som ingår under delar av utbildningen är till exempel gehör, operahistoria och auditionträning. Sen har vi flera mindre och större föreställningar och konserter varje termin.

Vad tar du med dig från utbildningen i framtiden?

Utbildningen har gett mig otroligt mycket! Jag har utvecklats både scenisk och vokalt under mina två år på Kulturama. Det mest givande från utbildningen är att jag fått jobba med att integrera min sång med teater vilket är vad som gör det till opera! Kulturama gör det möjlig, genom att foga samman alla delar som behövs; rörelse, teater, musikinterpretation och sångteknik. Vi arbetar både tillsammans i klassen och enskilt.

Vilka är dina planer efter utbildningen?

Jag planerar att fortsätta plugga opera med förhoppningen att kunna arbeta som operasångare i framtiden.