Film

Vladimir vann brons för sin kortfilm

Förra helgen var det dags för Sveriges Kortfilmsfestival där flera elever och studerande på Kulturama fanns representerade, bland annat Vladimir Galdámez Garcia som vann brons med filmen ”Hjärtslag”.

Vladimir Galdámez Garcia, studerande år 2 på linjen Filmproduktion vann brons i kategorin Filmskoleklasser på Sveriges kortfilmfestival med filmen “Hjärtslag” som handlar om Sandra som söker upp sin gamla kille för att erkänna en hemlighet hon har burit på under flera år. Filmen har även vunnit bästa biroll för skådespelaren Vincent Grahl.

2022_04_vlagar_film_kku_kortfilmfestival

– Det är första gången som jag vinner ett pris för en film som jag har skapat. Jag känner mig jättestolt, glad och inspirerad! På Kulturama har jag lärt mig så mycket inom film: allt från dramaturgi till att ljudlägga film. Vi har bra lärare och vi får jobba konstant med nya projekt, förklarar Vladimir Galdámez Garcia.

Vladimir vill fortsätta skriva manus och regissera och har som mål att göra långfilm, både i Sverige och utomlands.  

En film som skildrar ett vardagligt möte, där känslorna ligger under ytan. Med fingertoppskänsla och samspel mellan dialog, foto och ljud, drivs berättelsen effektivt fram mot ett bitter ljuvt slut.

Juryn, Sveriges kortfilmfestival 2022
Vladimirs fyra tips om du vill plugga film på Kulturama
  1. Gå på lektionerna. Försök att lära dig lite av allt.
  2. Titta mycket på film, gammalt som nytt.
  3. Utbilda dig själv genom att läsa böcker, se tutorials, om ämnet/ämnen som ditt hjärta bultar lite extra för.
  4. Sist men inte minst, var ödmjuk.