Film

Kulturama alumni och lärare har belönats med Guldbaggar

Kulturama är stolta över att presentera två av sina egna som har belönats med Guldbaggen för sina betydelsefulla bidrag till den svenska filmvärlden.

Josua Enblom, är en föredetta Kulturama-studerande som har gått filmutbildningen och som nu delar med sig av sin expertis som gästlärare på skolan, har vunnit Guldbaggen i kategorin 'Bästa foto' för sitt arbete i den hyllade filmen "Syndabocken". Enbloms bidrag till filmkonsten har inte bara berikat Kulturamas filmutbildning utan har också blivit uppmärksammad på den nationella scenen.

Robert Krantz, en av klipplärarna på filmutbildningen, har också vunnit en Guldbagge i kategorin 'Bästa klipp' för sitt enastående arbete med filmen "Syndabocken". Hans skicklighet inom klippning har inte bara inspirerat studenter utan har också satt honom på kartan som en framstående professionell inom sitt område.

Filmen "Syndabocken" var nominerad i nio kategorier och kammade tillslut hem sju baggar och blev därmed galans storvinnare.

Robert Krantz
Robert Krantz vinnare av Guldbaggen. Foto: Privat

Vi på Kulturama är stolta över dessa talanger och inspiratörer och vi vill rikta ett stort grattis till Josua Enblom och Robert Krantz för deras välförtjänta vinster av Guldbaggen. Vi ser fram emot att följa deras framgångar och önskar dem all lycka i framtiden. Deras nomineringar är en påminnelse om Kulturamas engagemang för att odla och stödja exceptionell talang inom konst och kultur.Foto vänster: Josua Enblom, Privat

Foto höger: Mark Standley, Svenska Filminstitutet