Dans

Kulturamas danslinje i Nötknäpparen

Den första december var det premiär för Nötknäpparen i länsteatern på Gotland, med bland andra fem studerande från Kulturamas danslinje. De första föreställningarna såldes snabbt ut och länsteatern har lagt ut extra föreställningar fram till den 11 december.

Mathilda Lundqvist, 19 år, läser Kulturamas danslinje på Gotland och avslutar första terminen med sin medverkan i Tjajkovskijs Nötknäpparen i gotlänskt stil där vissa ord och uttryck i originalföreställningen byts ut till gotländska motsvarigheter.

–Vi dansar jazz, hip hop och folk med gotländska sagor inkorporerade i föreställningen, förklarar Mathilda som har mest dansat hip hop men valde att läsa danslinjen på Kulturama för att få prova olika stilar och genrar.

Mat_Lun_Kulturama_Dans

Förutom danslinjens studerande, uppträder även dansare från länsteatern och 20 musiker från Gotlandsmusiken under ledning av dirigent Bo Wannefors.

– Jag hör hemma på scenen och älskar att vara där. Det är pirrigt och nervös innan men det är roligt att göra det man älskar tillsammans med andra underbara människor, säger hon.

Efter avslutad program vill Mathilda fortsätta med dans och funderar på att studera dans utomlands.