Musikal

Studerande gör praktik på Länsteatern på Gotland

”En spricka i spegeln” heter en ny föreställning som har premiär den 26 februari på Länsteatern på Gotland. I ensemblen ingår fyra studerande från Kulturamas Högre Musikalartistutbildning. Salongen har byggts om och anpassats så att den enbart rymmer åtta personer, allt för att coronasäkra föreställningarna.

Studerande-KKU
Evelina Cederholm, Moa Ahlenius, Lisa Johansson och Sophia-Ismini Patras gör sin praktik på Länsteatern på Gotland

Repetitionerna börjar närma sig slutet och premiären är i sikte för ensemblen på Länsteatern på Gotland. I ensemblen ingår fyra studerande från Kulturamas exklusiva Högre Musikalartistutbildning som gör sin praktik på Länsteatern. Evelina Cederholm, Moa Ahlenius, Lisa Johansson och Sophia-Ismini Patras utgör den tredje kullen studerande som gör sin praktik på teatern.


”En spricka i spegeln”

Föreställningen ”En spricka i spegeln” är en krogshow som är djupt allvarlig och oroande likväl som underhållande. Staden Beggars hotas av en stor flodkatastrof och i ett desperat försök att rädda staden byggs det skyddsvallar. Korruption och svågerpolitik hindrar bygget att bli effektivt och motsättningarna inom såväl det offentliga som det privata livet visar ett samhälle i upplösning. Hoppet ligger hos de unga, men ska de lyckas?

Starkt band mellan verksamheterna

Kulturama och Länsteatern på Gotland har ett starkt band till varandra. Thomas Sundström, teaterchef vid Länsteatern på Gotland, har tidigare undervisat på Kulturamas Musikalartistutbildning medan producenten på Länsteatern, Liv Olanders har studerat på Kulturamas Skådespelarutbildning. Killian Wöllner är hip hop-lärare på Kulturama och har koreograferat föreställningen "En spricka i Spegeln".

Premiär 26 februari. Boka din biljett här.