Cookies ger oss information om hur du använder sajten, så att vi kan förbättra upplevelsen för dig. Läs mer om cookies här.

Selma älskar språk och musikaler

Sedan sexårsåldern har Selma Backman älskat musikaler. Hon påbörjade sin resa på Kulturama Grundskola i fjärde klass och valde då naturligtvis musikalinriktningen. Idag går hon i åttan på grundskolan i Hammarby Sjöstad och drömmer nu om att bli musikalartist.

– Jag tycker att det är fantastiskt att ha den möjligheten att få låta teatern, musiken och dansen växa med mig, berättar hon. Jag drömmer ju om att bli musikalartist. Det känns så speciellt att få chansen att komma närmare mina drömmar med den här skolan.

På Kulturama Grundskolas musikalinriktning så arbetar man med profilämnena musik, dans och teater parallellt med de teoretiska studierna. Tack vare de estetiska inslagen i vardagen berättar Selma att hon får lite extra energi och då orkar med de tuffaste dagarna.

– Det kan vara mycket ibland men det funkar. Det är skönt att bryta av med profilämnen efter exempelvis en tuff mattelektion. Det blir liksom lättare och man får tillbaka motivationen.

Även om profilämnena är roligast berättar hon att teorilektionerna också är bra och att hon är väldigt nöjd med sina lärare och undervisningen.

– Jag upplever att jag har en så god dialog med både mina lärare och mina klasskamrater. Man känner en så stor gemenskap och får göra roliga och intressanta grejer samtidigt. Alla känns så öppna och det är så roligt att få gå i samma klass med folk som gillar samma saker som jag.

Selma förklarar vidare att hon tror att Kulturama ger henne en bredd som kan vara bra för framtida studier. För även om hon vill bli musikalartist har hon fler intressen och alternativ till vad hon skulle vilja studera på gymnasiet.

– Jag tror studierna här har förberett mig väldigt bra inför kommande gymnasiestudier, förklarar hon. Förutom musikalnörd så är jag även en språknörd och älskar historia. Så antingen väljer jag det humanistiska programmet på gymnasiet och studerar språk och historia eller så väljer jag något estetiskt och fortsätter mot musikaldrömmen. Min förhoppning är att man kan hitta något gymnasium där man kan få tillval av lite allt möjligt så att man kan gå ett estetiskt program med humanistiska ämnen som tillval.

Avslutningsvis understryker hon än en gång vikten av att få bryta av teorilektionerna med estetiska inslag. Hon är tacksam över möjligheten att få utvecklas inom det som hon brinner för.

– Jag tycker att man ska söka hit framförallt för att det är så väldigt roligt, berättar hon. Om man skulle prata med Selma som gick i tvåan hade hon aldrig kunnat föreställa sig att hon senare skulle få göra det som jag gör idag. Tänk att man kan få dansa, sjunga och spela teater flera gånger i veckan på lektionstid. Liksom få göra allt det där som hon drömde om. Det är stort tycker jag.