Musikal

Rockig julshow med budskap

Kulturama grundskola Hammarby sjöstad och Danvikstull bjöd på julshow med budskap och musik från rockbandet Queen, den 13 och 14 december i Filadelfiakyrkan.

Eleverna i åk 5 tränar inför årets julshow i Kulturama grundskola Danvikstull. Förutom det traditionella ljuståget har produktionsteamet valt ett tema i årets julshow med musik från rockbandet Queen.

– De har väldigt bra musik! Jag tycker det är roligt att dansa och sjunga inför publik och att folk får se vad man har skapat, säger Emil Lindgren som går i årskurs 5 Musikal på Lilla Kulturama i Danvikstull och tränar med klasskamraterna till låten ”I Want It All”.

Efter lektionstid kan eleverna träna ytterligare genom att använda så kallade "processfilmer" som skolan lägger ut i slutna kanaler.

Miljöbudskap

Till temat i år har produktionsteamet inkorporerat olika budskap i showen, bland annat ett om miljö.

– Vi har ett miljöbudskap som vi jobbar med. Då blir det inte bara Rock ’n ’Roll, utan eleverna får något mer att utgå från! Sedan peppar vi dem också att de tro på sig själva och ta ett djupt andetag när det känns som det är väldigt mycket att hålla reda på. Men de brukar känna värmen från oss i produktionsteamet, att vi finns där för dem och vi stöttar dem, säger grundskoleläraren Carina Lundin som undervisar dans.

Emil Lindgren kör ett så kallat ”utstick” i koreografin tillsammans med klasskamraterna, som innebär en liten solosekvens. Showen kommer att inkludera alla årskurser från årskurs 4 till årskurs 9.

– Kulturama är en kreativ bubblande verkstad där alla får vara sig själva och det kommer fram i vår julshow, förklarar Carina.

– Jag uppmanar alla som tycker om att dansa och sjunga och skapa och vara kreativa att gå på Kulturama, avslutar Emil.

Även Kulturama Grundskola Sundbyberg hade en julshow i Annexet den 21 december med temat Nightmare Before Christmas.