Cookies ger oss information om hur du använder sajten, så att vi kan förbättra upplevelsen för dig. Läs mer om cookies här.

När allt det här är över - en hälsning från våra studerande

På grund av covid-19-pandemin sker all utbildning under våren 2020 på distans. I väntan på att få komma tillbaka till skolan gick studerande från flera av Kulturamas olika utbildningar ihop och spelade in en tolkning av När allt det här är över – Anna Stadling.

– ”Det är oerhört frustrerande att sitta hemma och inte kunna göra det man allra mest vill och kan..." berättar läraren Johan Schildt som fick idén till musikvideon. "Nämligen att undervisa sina elever på riktigt, på golvet, i verkligheten. Att tillsammans med dom försöka finna vägar att berätta historier som berör. För att råda bot på frustrationen fick jag en idé att be eleverna om en sjungen videohälsning för att klippa ihop till en liten film för att iallafall göra nåt åt situationen."

Tillsammans med kollegan Patrik Svedberg kontaktade Johan studerande från utbildningarna sång, musikalartist, opera och skådespelare till projektet.

– "Min kollega Patrik Svedberg kom på den perfekta låten och spelade in en musikbakgrund som eleverna fick i sina hörlurar." berättar Johan. "Dom satt i sina olika karantäner och filmade sig med mobilen. Efter ett antal timmars videoredigering och ljudmix hade vi en liten film. Lite uppmuntran just nu och ett minne när allt det här är över…”