Cookies ger oss information om hur du använder sajten, så att vi kan förbättra upplevelsen för dig. Läs mer om cookies här.

Med passion för musik och naturvetenskap

Med inriktningen Musik och sång på Kulturama Grundskola i Sundbyberg får eleverna grundläggande träning i flera instrument, sång samt ensemblespel. En musik och sång-elev som går i sjuan är Linnea. Hon berättar att det är något speciellt med Kulturama.

– Jag tycker man ska söka hit för att få den här upplevelsen, berättar hon. För det är en väldigt unik upplevelse att gå här. Det finns nästan inga andra skolor som Kulturama.

Linnea har alltid tyckt om musik och älskar att spela instrument och att sjunga. Detta var den främsta anledningen till att hon sökte till Kulturama. Men trots hennes passion för musiken har hennes framtidsplaner tagit en mer naturvetenskaplig riktning.

– Jag tror kanske att jag vill bli läkare eller biolog. Jag är inte helt säker ännu men något teoretiskt i alla fall. Jag tycker skolan förbereder mig bra inför det. Jag blir jättestöttad av alla mina lärare och de är bra på att lära ut, förklarar hon.

Hon berättar att hon tycker att skolans teoretiska lektioner är bra och hjälper henne mot hennes akademiska mål. Det kan vara tufft ibland men då hjälper det att ha en estetisk profil.
– Jag känner att musiken hjälper mig att fokusera bättre och bli bättre i de andra ämnena. Om man gör något roligt innan så kan man fokusera mer, slappna av och inte behöva oroa sig så mycket. Jag känner att jag blir mer motiverad att prestera i de andra ämnena efter mina musiklektioner.

Men såklart är det inte enbart för motivationens skull som en estetisk profil är bra. Linnea berättar att det roligaste är att få arbeta med musiken.

– Det roligaste med profilen är att få lära sig spela flera olika instrument och att lära sig allt som finns att veta om musik och hur det fungerar, berättar hon. Jag sökte hit för att jag tyckte det verkade roligt att få ha extra musik i skolan för att kunna bli bättre. Man får till exempel lära sig massa nya olika musikstilar som man kanske inte hade hittat själv.