Cookies ger oss information om hur du använder sajten, så att vi kan förbättra upplevelsen för dig. Läs mer om cookies här.

Porträtt på rektor Fredrik Engström

Rektorn har ordet!

Fredrik Engström har varit rektor på Kulturama Gymnasium sedan hösten 2015. Han jobbade tidigare som utbildningsledare på både gymnasiet och kulturutbildningarna, och dessförinnan var han på Kulturama Grundskola i Sundbyberg.

Berätta lite om Kulturama som skola!

Vi är en unik skola, om vi jämför oss med många andra estet-skolor. Det finns en väldigt bred kompetens här i huset, eftersom vi samlar så många olika estetiska uttryck och skolformer under samma tak. Jag skulle vilja säga att det är ett möjligheternas hus, och att våra 12.000 kvm sjuder av estetisk verksamhet.

Våra elever kommer från olika delar av landet och vi har hela 74 kommuner representerade bara på gymnasiet! Alla som går här har en sak gemensamt – att de vill utveckla och utbilda sig inom sina respektive estetiska uttryck.

Får eleverna möta en publik under skoltiden?

Ja, vi har en stark produktionstradition på skolan och genomför ungefär 300 produktioner varje år. Vi har sex scener i huset men även på olika scener runt om i Stockholm. Vi har egna ljud- och ljustekniker och en stor organisation i huset som arbetar med att genomföra allt från vernissage och filmvisningar till sceniska uppspel. Det är vi ensamma om!

Hur många elever går det här totalt?

Just nu har vi drygt 540 elever.

Är du mycket ute i skolan, bland eleverna?

Ja, det är jag och det tycker jag är viktigt. Jag står gärna vid entrén på morgnarna med en kopp kaffe i handen och hälsar på eleverna. Jag går även runt och tittar in i klassrummen och tar del av så många produktioner som möjligt.

Du är med andra ord en synlig rektor?

Ja, det vill jag säga att jag är. Det tycker jag är viktigt, också när man möter elever i andra situationer. Har man en kontaktyta och känner igen varandra så hjälper det i alla möten med elever