Cookies ger oss information om hur du använder sajten, så att vi kan förbättra upplevelsen för dig. Läs mer om cookies här.

Bättre arbetsro om man fått göra något kreativt innan

På Kulturama Grundskolas inriktning Musik & Sång får eleverna varva grundskolans teoretiska ämnen med många lektioner i just musik och sång. Elina går i femman och berättar att hon sökte hit då hon är väldigt musikintresserad.

– ”Jag gillar att sjunga och att ta ut mina känslor genom sången. Jag gillar också att spela gitarr, trummor, piano och bas. De flesta instrumenten.”

– ”Har du alltid gillat att hålla på med musik?”
– ”Ja det har jag. Eller jag kommer inte riktigt ihåg eftersom jag har gillat det så länge.”

Elina förklarar att hon tror hennes skolgång påverkas positivt av att få arbeta med något kreativt parallellt med det teoretiska.

– ”Man får ju ta ut sin kreativitet väldigt mycket här. Jag gillar att både ha vanliga ämnen och musik. Man får bättre arbetsro och koncentrerar sig bättre om man fått göra något kreativt innan.”

– ”Vad är det roligaste ni får göra på lektionerna?”
– ”Att man får uttrycka sig genom något man tycker är kul. Jag älskar musik och då är det väldigt roligt att få spela det nästan varje dag.” berättar hon och avslöjar att hon drömmer om att bli artist när hon blir äldre:
– ”Jag vill bli sångare eller låtskrivare. Jag vill jobba med musik.”

Hon understryker därefter än en gång vikten av att få arbeta kreativt och berättar att det bästa med skolan är möjligheten till att gå olika inriktningar.
– ”Man får ta ut sin kreativitet på det sätt man känner för. Vi har ju valt det här själva. Vi har sökt in hit för att vi vill få hålla på med musik. Att min klass får ta ut sin kreativitet på det sättet de vill gör att det blir bättre arbetsro i klassrummet. Då kan man koncentrera sig bättre vilket gör att man kan få bättre betyg. Sen så tycker jag att det är en mysig och lugn skola också.”