Lär dig spela trummor hos Doktor Åke!
Berätta, hur kom det sig att trummor blev "ditt" instrument?
Redan som liten gosse gjorde jag trumpinnar i träslöjden och började slå på stolar hemma. Jag var nog ämnad att bli trumslagare verkar det som. Sen fick jag en virveltrumma av min snälla mormor och därefter fanns ingen återvändo.
Varför började du undervisa på Kulturama och är det fortfarande lika roligt?
Jag tycker att det har blivit roligare att undervisa med åren faktiskt, för efter så lång tid har jag också lärt mig att lära ut ännu mer effektivt. Att jag hamnade på Kulturama berodde helt enkelt på att jag ringde och frågade om det behövdes en trumlärare. Och det gjorde det just då. Jo, så enkelt var det.
Du har elever som har spelat för dig länge, vad betyder det för dig som trumlärare?
Jo, det finns dom som gått runt 10 år. Naturligtvis är det jättekul att dom fortfarande tycker att jag har något att dela med mig av, efter så lång tid. Men det är klart, du kan putsa på saker i all oändlighet och det finns alltid saker att förbättra och nya saker att upptäcka.
Och hur kommer det nu sig att du har artistnamnet Doktor Åke?
Det kom när jag jobbade på Radio Stockholm som radiopratande pop-expert. "Du ska ha ett klatschigt namn också" tyckte ledningen. "Doktor Åke blir bra". "Ok", sa jag och det hänger med än, 30 år senare.
Trummor och slagverk
Trummor och slagverk
Att spela trummor handlar mycket om koordination. Händer och fötter jobbar samtidigt och dessutom måste de göra det i takt! Här handlar det om rytmkänsla och att lära sig slappna av även om musiken har fullt ös. Vi har både enskild undervisning och minigruppundervisning i trummor och slagverk.