Sång

Första mötet med publiken

Tidigare under hösten meddelade regeringen den glädjande nyheten om lättade restriktioner inom kulturbranschen. För första gången bjöds publiken äntligen in till Kulturamas foajékonsert med studerande på nya utbildningen Sång - klassisk & musikal.

Foajékonserterna på Kulturama i Hammarby Sjöstad ställdes in efter pandemiutbrottet våren 2020. Publiken fick istället titta på konserter och föreställningar som sändes på Kulturamas YouTube kanal.

Kulturama_UTB_2021_10_8_BIRLAR.jpg

–Jag minns sista föreställningen som vi hade med publik våren 2020: Vi förberedde oss på Teams och studerande hade handskar på sig, kärleksduetter var på avstånd och det satt endast 20 personer i publiken, förklarar Birgitta Larsson, ansvarig mentor och lärare för klassen Sång - klassisk & musikal, som permitterades under en tid då flera kurser och program ställdes in.

Att möta publiken känns både roligt och lite skrämmande eftersom man måste vänja sig igen!

Birgitta Larsson, ansvarig mentor och lärare

Under 2020 orsakade pandemin kris i kultursektorn, som drabbade även Kulturama, och i allra högsta grad Kulturamas sångutbildningar. Men under hösten 2021 startades den nya utbildningen Sång – Klassisk & Musikal.

– Studerande på Sång – Klassisk & Musikal har nu sitt absolut första möte med publik, även om flera säkert redan har sjungit vid andra tillfällen, men aldrig i den här gruppen. Nu är det full fart och det är så himla kul. Att möta publiken känns både roligt och lite skrämmande eftersom man måste vänja sig igen, förklarar hon.