Teaterstuderande i undervisning

Skådespelarutbildning på deltid

Information

Utbildningens namn

Skådespelare, deltid

Nivå

Grundläggande/Förberedande/Avancerad

Studietider

Startar ej VT-22

Omfattning

1 termin, 13 veckor

Studietakt

Deltid

Avgift

12 900 kr/termin

Sista ansökningsdag
Vårterminen 2022 kommer denna utbildning inte att starta. Vi hänvisar till våra kvällskurser som erbjuder flera olika teaterkurser. Välkommen att skapa din egen portfölj av olika teatertekniker. Välj bland filmskådespeleri, improvisation, Meisnerteknik, Method Acting eller slipa på din sceniska framställning av monologer inför vårens antagningsprov till Kulturamas heltidsutbildning inom skådespeleri. Klicka dig in på "Kurser" högst upp på denna sida för att få veta mer.

Vår deltidsutbildning

Kulturama erbjuder en teaterutbildning på deltid för dig som vill fördjupa dig inom teaterkonsten. Denna deltidsutbildning riktar sig till dig som vill förbereda dig för högre studier inom skådespeleri. Observera att utbildningen sker två gånger i veckan under kvällstid.

Vår undervisning

Kulturamas skådespelarutbildning på deltid löper över vårterminen och undervisningen äger rum två gånger i veckan på kvällstid i Kulturamas lokaler. Vissa moment är nivåindelade baserat på färdighet och erfarenhet. Du kommer att få arbeta med klassisk talteater och fysisk teater, för att få en bred grund att stå på. Man arbetar också med monologer där fokus ligger på gestaltningsprocessen i arbetet med karaktären. Hur skapar jag en karaktär/roll utifrån mina personliga förutsättningar? Hur skapar jag den dramatiska situation i vilken karaktären befinner sig i? Detta kan ge dig användbara verktyg för att skapa tex en Selftape eller presentationsvideo.

Alla våra lärare är högskoleutbildade inom sina respektive områden, har lång pedagogisk erfarenhet och flera års yrkeserfarenhet i branschen. Huvudlärare är skådespelaren och regissören Jindra Puhony, som är en av Sveriges mest erfarna och skickliga teaterpedagoger.

Framtiden för våra studerande

Efter avslutad utbildning så kommer du ha behörighet och kunskap att söka dig vidare till Kulturamas Skådespelarutbildning på heltid eller annan högre skådespelarutbildning.

Samarbeten

Kulturama har kontinuerliga samtal och möten med de konstnärliga högskolorna inom varje specifik inriktning. Detta för att säkerställa att våra studerande får en relevant utbildning som gör dem attraktiva och ger bästa möjlighet för framtida studier på de konstnärliga högskolorna. I dessa samtal utformas även utbildningarna efter de aktuella trenderna inom branschen.

Ansökan och antagningsprov

Antagningsprovet består av en intervju.

Förkunskaper och behörighet

Du som söker den här utbildningen vill satsa seriöst. Många har som mål att gå vidare till högre utbildning inom skådespeleri: tex Kulturamas heltidsutbildningar och sedan vidare till Teaterhögskolan. Utbildningen kan också bli en viktig del i personlig och yrkesmässig utveckling.

Studiemedel

Denna utbildning är ej studiemedelsberättigad.

Kontaktpersoner

Eva Österberg
Utbildningsledare
073-376 19 10
eva.osterberg@kulturama.se

Lotta Schönning
Administratör
010-157 64 13
lotta.schonning@kulturama.se

Våra utbildningar

Läs vidare om "Film"

Film

Kulturama Filmskola i Stockholm är till för dig som brinner för att berätta med film. Läs mer!

Film
Läs vidare om "Foto"

Foto

Kulturamas fotoutbildningar utvecklar ett kreativt, personligt bildspråk inom konstfotografi, dokumentärbild eller kommersiellt fotografi. Läs mer!

Foto
Läs vidare om "Musiker"

Musiker

Kulturamas musikerutbildningar är för dig som vill utvecklas till en mångsidig, skicklig musiker / artist och förbereda dig för en framtid i musikbranschen. Läs mer!

Musiker
Läs vidare om "Opera"

Opera

På Kulturamas operautbildningar får du utveckla din egen unika personlighet som sångare med några av landets främsta operasångare, pianister och regissörer. Läs mer!

Opera