Cookies ger oss information om hur du använder sajten, så att vi kan förbättra upplevelsen för dig. Läs mer om cookies här.

Skådespelarutbildning på deltid

Information

Utbildningens namn

Skådespelare, deltid

Nivå

Grundläggande/Förberedande/Avancerad

Studietider

Februari 2020 - Maj 2020.

Omfattning

1 termin, 14 veckor

Studietakt

Deltid

Avgift

12 900 kr/termin

Sista ansökningsdag

15 december 2020

Kulturama erbjuder en teaterutbildning på deltid för dig som vill fördjupa dig inom teaterkonsten. Denna deltidsutbildning riktar sig till dig som vill förbereda dig för högre studier inom skådespeleri. Observera att utbildningen sker två gånger i veckan under kvällstid.

Vår undervisning

Kulturamas teaterutbildning på deltid löper över vårterminen och undervisningen äger rum två gånger i veckan på kvällstid. Vissa moment är nivåindelade baserat på färdighet och erfarenhet. Du kommer att få arbeta med klassisk talteater men även fysisk teater, för att få en bred grund att stå på och en uppfattning om i vilken genre du trivs bäst.

Undervisningen sker i masterclassform och förutom den lärarledda undervisningen får vi även besök av gästlärare i form av yrkesverksamma skådespelare, regissörer och teaterpedagoger.

Alla våra lärare är högskoleutbildade inom sina respektive områden, har lång pedagogisk erfarenhet och flera års yrkeserfarenhet i branschen. Huvudlärare är skådespelaren och regissören Jindra Puhony, som är en av Sveriges mest erfarna och skickliga teaterpedagoger.

Ändamålsenliga lokaler

Kulturamahuset inrymmer 12 000 kvm specialanpassade lektionssalar för de olika konstnärliga inriktningar som här finns samlade under samma tak. Som skådespelarstuderande har du tillgång till sex teatersalar samt loger, rekvisita- och klädförråd.

Det finns totalt fem scener kompletta med professionellt ljus- och ljudutrustning. De är av olika storlekar där den största har sittplatser för drygt 240 personer.

Framtiden för våra studerande

Efter avslutad utbildning så kommer du ha behörighet och kunskap att söka dig vidare till Kulturamas Skådespelarutbildning på heltid eller annan högre skådespelarutbildning.

Samarbeten

Kulturama har kontinuerliga samtal och möten med de konstnärliga högskolorna inom varje specifik inriktning. Detta för att säkerställa att våra studerande får en relevant utbildning som gör dem attraktiva och ger bästa möjlighet för framtida studier på de konstnärliga högskolorna. I dessa samtal utformas även utbildningarna efter de aktuella trenderna inom branschen.

Ansökan och antagningsprov

Sista ansökningsdag
15 december 2019

Antagningsprov
Antagningsintervjuer äger rum v. 2 och v. 3, 2020.

Förkunskaper och behörighet

Du som söker den här utbildningen, vill satsa seriöst. Många har som mål att gå vidare till högre utbildning inom skådespeleri: tex Kulturamas heltidsutbildningar och sedan vidare till Teaterhögskolan. Utbildningen kan också bli en viktig del i personlig och yrkesmässig utveckling.

Studiemedel

Denna utbildning är ej studiemedelsberättigad.

Kontaktpersoner

Ylva Nordin
Rektor Kulturama utbildningar
010-157 63 69
ylva.nordin@kulturama.se

Lotta Schönning
010-157 64 13
lotta.schonning@kulturama.se

Våra utbildningar

Läs vidare om "Film"

Film

Kulturama Filmskola i Stockholm är till för dig som brinner för att berätta med film. Läs mer!

Film
Läs vidare om "Foto"

Foto

Kulturamas fotoutbildningar utvecklar ett kreativt, personligt bildspråk inom konstfotografi, dokumentärbild eller kommersiellt fotografi. Läs mer!

Foto
Läs vidare om "Musiker"

Musiker

Kulturamas musikerutbildningar är för dig som vill utvecklas till en mångsidig, skicklig musiker / artist och förbereda dig för en framtid i musikbranschen. Läs mer!

Musiker
Läs vidare om "Opera"

Opera

På Kulturamas operautbildningar får du utveckla din egen unika personlighet som sångare med några av landets främsta operasångare, pianister och regissörer. Läs mer!

Opera
Läs vidare om "Sång"

Sång

Kulturamas sångutbildningar utvecklar dig som sångare / artist och förbereder dig för en framtid i musikbranschen. Läs mer!

Sång