Cookies ger oss information om hur du använder sajten, så att vi kan förbättra upplevelsen för dig. Läs mer om cookies här.

Skådespelarutbildning på deltid

Vi erbjuder en teaterutbildning på deltid för dig som vill fördjupa dig i teaterkonsten. Under kvällstid får du möjlighet att förbereda dig för högre studier inom skådespeleri.

Information

Utbildningens namn

Skådespelare, deltid

Nivå

Grundläggande/Förberedande/Avancerad

Studietider

5 februari 2019 - maj 2019.

Omfattning

1 termin, 14 veckor

Studietakt

Deltid

Avgift

12 900 kr/termin

Sista ansökningsdag

15 december

Utbildningens innehåll

Kulturamas teaterutbildning på deltid löper över en termin, 14 veckor under våren 2019. Utbildningen äger rum två gånger i veckan på kvällstid (tisdagar & torsdagar). Passen är 3 timmar långa (kl 18.00 - 21.00). Vissa moment är nivåindelade baserat på färdighet och erfarenhet.

I utbildningen ingår scenframställning, skådespelarträning samt röst- och talteknik. I scenframställningen tränas scenisk gestaltning utifrån psykologiska motivationer där egna upplevelser och känslor skapar en utgångspunkt i arbetet. Skådespelarträningen fokuserar på skådespelarens arbete med sig själv och sin roll. I röst- och talteknik ligger fokus på andning, röst och artikulation.

Undervisningen sker i masterclassform och förutom den lärarledda undervisningen får vi besök av skådespelare, regissörer och teaterpedagoger.

Lärare är skådespelaren och regissören Jindra Puhony, som är en av Sverigest mest erfarna och skickliga teaterpedagoger.

Ansökan och antagningsprov

Sista ansökningsdag
15 december 2018

Antagningsprov
Antagningsintervjuer äger rum v. 2 och v. 3, 2019.

Förkunskaper och behörighet

Du som söker den här utbildningen, vill satsa seriöst. Många har som mål att gå vidare till högre utbildning inom skådespeleri: tex Kulturamas heltidsutbildningar och sedan vidare till Teaterhögskolan. Utbildningen kan också bli en viktig del i personlig och yrkesmässig utveckling.

Studiemedel

Denna utbildning är ej studiemedelsberättigad.

Kontaktpersoner

Ylva Nordin
Rektor Kulturama utbildningar
010-157 63 69
ylva.nordin@kulturama.se

Helene Franzén
010-157 62 38
helene.franzen@kulturama.se

Johanna Hagström Wigers
johanna.hagstrom.wigers@kulturama.se
010-157 50 15