Cookies ger oss information om hur du använder sajten, så att vi kan förbättra upplevelsen för dig. Läs mer om cookies här.

Manliga musiker spelar och sjunger på scen

Singer/Songwriterutbildning på heltid

Information

Utbildningens namn

Artist, musiker och musikproducent

Program

Singer/Songwriter

Nivå

Yrkeslinje/Högskoleförberedande

Studietider

24 augusti 2020 - 11 juni 2021
Augusti 2021 - Juni 2022

Omfattning

80 veckor, 4 terminer

Studietakt

100% heltid

Övrig info

Du blir antagen till en 2-årig utbildning men har själv möjlighet att bestämma dig att gå ett eller två år.

Avgift

46 900 kr/termin

Sista ansökningsdag

Kontakta oss för att ansöka till eventuella restplatser

Kulturamas Singer/Songwriter-utbildning i Stockholm riktar sig till dig som är sångare och skriver egna låtar och som också vill lära sig grunderna inom musikproduktion. Du har sångvana och en allmän musikalisk grund. Här kommer du att få läsa ämnen som songwriting, teori och brukspiano men också få verktyg som gör att du utvecklas i ditt uttryck som sångare, artist. Utbildningen ger dig verktyg att förverkliga dina idéer.

Utbildningens innehåll

Utbildningsplan Singer Songwriter heltid 2020-21

Exempel på schema

Vår undervisning

Tyngdpunkten ligger på att finna ditt eget uttryck som låtskrivare och på din artistiska utveckling. Arbetet med det kreativa skapandet, de egna texterna och musiken och utveckling av själva framförandet kombineras med inspelningsteknik och musikproduktion i studiomiljö fram till inspelning av dina egna sånger. Klassen består av ungefär 12 elever och du undervisas med utgångspunkt från din individuella utgångspunkt men gruppens dynamik och arbete är av stor betydelse för din utveckling.

Under år 2 får du fördjupad undervisning och arbetar på en mer avancerad nivå. Kursplanen innehåller också ämnet branschkunskap där du får träffa yrkesverksamma musiker, skivbolagsanställda, boknings- och managementbolag.

Alla våra lärare är, eller har varit, verksamma som sångare/artister och deras professionalism garanterar en högt kvalificerad undervisning och personlig coaching. Du kommer att få möta många musikstilar och utmaningar under din studietid och det kommer ge din egen musikalitet både bredd och djup.

Produktioner

Under både år 1 och 2 arrangeras ett antal konserter på Kulturamas scener och på andra scener i Stockholm. Bl.a. på stockholmsklubbarna Fasching, Engelen och Imperiet.

Ändamålsenliga lokaler

Kulturamahuset inrymmer 12 000 kvm specialanpassade lektionssalar för de olika konstnärliga inriktningar som här finns samlade under samma tak. Som singer-songwriter kommer du ha tillgång till 6 sångsalar, 1 körsal, 10 övningsrum för musik och sång, musikstudios med kontrollrum och musikredigeringsrum.

Framtiden för våra studerande

Du som redan har avancerade förkunskaper och vill gå vidare till en yrkesutbildning som ger djupgående kunskaper kan söka direkt till Singer/Songwriter år 2.

Efter avslutat läsår har du utvecklats som artist och låtskrivare och kan skapa en plattform i branschen eller gå vidare till musikhögskolor.

Våra samarbeten

Vi har också goda kontakter med agenturer, skivbolag, producenter och artister. Så redan under din studietid kommer du att få många chanser att uppträda och visa upp dig.

Ansökan och antagningsprov

Sista ansökningsdag
Ansök till restplatser senast 9 augusti 2020.

Audition/intervju
Digital audition och intervju på distans.

Förkunskaper och behörighet

Du bör ha skrivit ett antal låtar och tagit sånglektioner och/eller sjungit i band.

Gymnasieskola, gymnasiesärskola eller motsvarande utbildning alt. ha viss yrkeserfarenhet.

Studiemedel

Kulturamas utbildningar är eftergymnasiala men är i CSN placerade inom gymnasieförordningen A3, där du har rätt till fyra terminers studielån eller max 80 veckor. Studiemedel på Kulturama belastar därför inte din högskole-/universitetskvot.

Läs mer på csn.se

Hos CSN han du också söka Merkostnadslån för din studieavgift. Merkostnadslånet ska endast användas till att betala utbildningsavgiften. Lånet för en 2-årig utbildning med start läsåret 2020/21 omfattar totalt ca 121 000 kr.

Observera att merkostnadslånet inte täcker hela utbildningsavgiften.

Finansiering och delbetalning

Kulturama Konstnärliga Utbildningar har ett samarbete med Human Finans (Svea Ekonomi), vilket innebär att du kan ansöka om ett lån till din linjefaktura.

Läs mer om finansiering

Kontaktpersoner

Torbjörn Langborn (tf biträdande rektor)
010-157 62 68
torbjor.langborn@kulturama.se

Aleks Brdarski (föräldraledig)
Bitr. rektor
aleks.brdarski@kulturama.se

Lotta Schönning
Administratör
010-157 64 13
lotta.schonning@kulturama.se

Våra utbildningar

Läs vidare om "Film"

Film

Kulturama Filmskola i Stockholm är till för dig som brinner för att berätta med film. Läs mer!

Film
Läs vidare om "Foto"

Foto

Kulturamas fotoutbildningar utvecklar ett kreativt, personligt bildspråk inom konstfotografi, dokumentärbild eller kommersiellt fotografi. Läs mer!

Foto
Läs vidare om "Musiker"

Musiker

Kulturamas musikerutbildningar är för dig som vill utvecklas till en mångsidig, skicklig musiker / artist och förbereda dig för en framtid i musikbranschen. Läs mer!

Musiker
Läs vidare om "Opera"

Opera

På Kulturamas operautbildningar får du utveckla din egen unika personlighet som sångare med några av landets främsta operasångare, pianister och regissörer. Läs mer!

Opera
Läs vidare om "Sång"

Sång

Kulturamas sångutbildningar utvecklar dig som sångare / artist och förbereder dig för en framtid i musikbranschen. Läs mer!

Sång