Cookies ger oss information om hur du använder sajten, så att vi kan förbättra upplevelsen för dig. Läs mer om cookies här.

Studerande singer/songwriter som spelar gitarr

Singer/Songwriterutbildning på deltid

Information

Utbildningens namn

Artist, musiker och musikproducent

Program

Singer/Songwriter

Nivå

Grundläggande/Förberedande

Studietider

24 augusti 2020 - 11 juni 2021

Omfattning

40 veckor, 2 terminer

Studietakt

50% deltid

Avgift

24 400 kr/termin

Sista ansökningsdag

1 juni 2020

En Singer/Songwriter-utbildning på deltid för dig som vill sjunga dina egna låtar och utvecklas som låtskrivare/artist. Utbildningen riktar sig till dig med sångvana och allmän musikalisk grund. Du kommer få läsa ämnen som teori, gehör och brukspiano men också få verktyg som gör att du utvecklas i ditt uttryck som sångare, artist och låtskrivare.

Utbildningens innehåll

Utbildningsplan AMM Singer-songwriter Deltid 2019-20

Vår undervisning

Målsättningen är att du efter avslutat läsår utvecklats som artist och låtskrivare samt har de rätta kunskaperna för att söka till någon av Kulturamas heltidsutbildningar.

Alla våra lärare är, eller har varit, verksamma som sångare/artister och deras professionalism garanterar en högt kvalificerad undervisning och personlig coaching. Du kommer att få möta många musikstilar och utmaningar under din studietid och det kommer ge din egen musikalitet både bredd och djup.

Produktioner

Under läsåret arrangeras ett antal konserter på Kulturamas egna scener.

Ändamålsenliga lokaler

Kulturamahuset inrymmer 12 000 kvm specialanpassade lektionssalar för de olika konstnärliga inriktningar som här finns samlade under samma tak. Som singer-songwriter kommer du ha tillgång till 6 sångsalar, 1 körsal, 10 övningsrum för musik och sång, Musikstudios med kontrollrum och musikredigeringsrum.

Framtiden för våra studerande

Efter avslutad Singer/Songwriter-utbildning kan du söka till Kulturamas sångutbildningar eller Singer/Songwriter-utbildning på heltid.

Våra samarbeten

Vi har goda kontakter med agenturer, skivbolag, producenter och artister. Så redan under din studietid kommer du att få många chanser att uppträda och visa upp dig. Efter avslutad utbildning är du redo för att kliva rakt ut på scenen eller söka dig vidare till en musikhögskola.

Ansökan och antagningsprov

Sista ansökningsdag
Ansök till restplatser senast 1 juni 2020.

Audition/intervju
Digital audition och intervju på distans.

Förkunskaper och behörighet

Gymnasieskola, gymnasiesärskola eller motsvarande utbildning alt. ha viss yrkeserfarenhet.

Studiemedel

Kulturamas utbildningar är eftergymnasiala men är i CSN placerade inom gymnasieförordningen A3, där du har rätt till fyra terminers studielån eller max 80 veckor. Studiemedel på Kulturama belastar därför inte din högskole-/universitetskvot.

Läs mer på csn.se

Hos CSN han du också söka Merkostnadslån för din studieavgift. Merkostnadslånet ska endast användas till att betala utbildningsavgiften. Om du går en 1-årig heltidsutbildning kan du som mest få 60 544 kr/år läsåret 2020/21.

Observera att merkostnadslånet inte täcker hela utbildningsavgiften.

Finansiering och delbetalning

Kulturama Konstnärliga Utbildningar har ett samarbete med Human Finans (Svea Ekonomi), vilket innebär att du kan ansöka om ett lån till din linjefaktura.

Läs mer om finansiering

Kontaktpersoner

Torbjörn Langborn (tf biträdande rektor)
010-157 62 68
torbjor.langborn@kulturama.se

Aleks Brdarski (föräldraledig)
Bitr. rektor
aleks.brdarski@kulturama.se

Lotta Schönning
Administratör
010-157 64 13
lotta.schonning@kulturama.se

Våra utbildningar

Läs vidare om "Film"

Film

Kulturama Filmskola i Stockholm är till för dig som brinner för att berätta med film. Läs mer!

Film
Läs vidare om "Foto"

Foto

Kulturamas fotoutbildningar utvecklar ett kreativt, personligt bildspråk inom konstfotografi, dokumentärbild eller kommersiellt fotografi. Läs mer!

Foto
Läs vidare om "Musiker"

Musiker

Kulturamas musikerutbildningar är för dig som vill utvecklas till en mångsidig, skicklig musiker / artist och förbereda dig för en framtid i musikbranschen. Läs mer!

Musiker
Läs vidare om "Opera"

Opera

På Kulturamas operautbildningar får du utveckla din egen unika personlighet som sångare med några av landets främsta operasångare, pianister och regissörer. Läs mer!

Opera
Läs vidare om "Sång"

Sång

Kulturamas sångutbildningar utvecklar dig som sångare / artist och förbereder dig för en framtid i musikbranschen. Läs mer!

Sång