Studerande singer/songwriter som spelar gitarr

Singer/Songwriterutbildning på deltid

Information

Utbildningens namn

Artist, musiker och musikproducent

Program

Singer/Songwriter

Nivå

Grundläggande/Förberedande

Studietider

22 augusti 2022 - 9 juni 2023

Omfattning

40 veckor, 2 terminer

Studietakt

50% deltid

Avgift

24 400 kr/termin

Sista ansökningsdag

20 mars 2022

Studiemedel

Utbildningen är studiemedelsberättigad och står under statlig tillsyn av Myndigheten för Yrkeshögskolan.

En Singer/Songwriter-utbildning på deltid för dig som vill sjunga dina egna låtar och utvecklas som låtskrivare/artist. Utbildningen riktar sig till dig med sångvana och allmän musikalisk grund. Du kommer få läsa ämnen som teori, gehör och brukspiano men också få verktyg som gör att du utvecklas i ditt uttryck som sångare, artist och låtskrivare.

Utbildningens innehåll

Vår undervisning

Målsättningen är att du efter avslutat läsår utvecklats som artist och låtskrivare samt har de rätta kunskaperna för att söka till någon av Kulturamas heltidsutbildningar.

Alla våra lärare är, eller har varit, verksamma som sångare/artister och deras professionalism garanterar en högt kvalificerad undervisning och personlig coaching. Du kommer att få möta många musikstilar och utmaningar under din studietid och det kommer ge din egen musikalitet både bredd och djup.

Produktioner

Under läsåret arrangeras ett antal konserter på Kulturamas egna scener.

Ändamålsenliga lokaler

Kulturamahuset inrymmer 12 000 kvm specialanpassade lektionssalar för de olika konstnärliga inriktningar som här finns samlade under samma tak. Som singer-songwriter kommer du ha tillgång till 6 sångsalar, 1 körsal, 10 övningsrum för musik och sång, Musikstudios med kontrollrum och musikredigeringsrum.

Framtiden för våra studerande

Efter avslutad Singer/Songwriter-utbildning kan du söka till Kulturamas sångutbildningar eller Singer/Songwriter-utbildning på heltid.

Våra samarbeten

Vi har goda kontakter med agenturer, skivbolag, producenter och artister. Så redan under din studietid kommer du att få många chanser att uppträda och visa upp dig. Efter avslutad utbildning är du redo för att kliva rakt ut på scenen eller söka dig vidare till en musikhögskola.

Ansökan och antagningsprov

Sista ansökningsdag
20 mars 2022.

Audition/intervju
Antagningsprovet till Singer/Songwriter sker i år digitalt:

Filma när du framför de två egenskrivna låtar som du vill söka med.
Framför dina två sånger utantill. På den ena sången ackompanjerar du dig själv t.ex. på gitarr eller piano. Den andra sången kan du välja att ackompanjera eller sjunga till en inspelad musikbakgrund, dock ej a capella (ej utan komp). Musikbakgrunden bör inte ha inspelad sång, varken leadsång eller körstämmor.
Det inskickade materialet bedöms och poängsätts av en jury.
Om du går vidare efter detta första digitala prov, får du en kallelse för intervju och prov på plats i Kulturamahuset.

Mer utförliga instruktioner får du när du anmäler dig på vår ansökningsportal.

Förkunskaper och behörighet

Gymnasieskola, gymnasiesärskola eller motsvarande utbildning alt. ha viss yrkeserfarenhet.

Studiemedel

Kulturamas utbildningar är eftergymnasiala men är i CSN placerade inom avdelning A3, där studiemedelskvoten är på gymnasial nivå och där du vanligtvis har rätt till fyra terminers studielån eller max 80 veckor. Studiemedel på Kulturama belastar därför inte din högskole-/universitetskvot.

Läs mer på csn.se

Hos CSN han du också söka Merkostnadslån för din studieavgift. Merkostnadslånet ska endast användas till att betala utbildningsavgiften.

Finansiering och delbetalning

Kulturama Konstnärliga Utbildningar har ett samarbete med Human Finans (Svea Ekonomi), vilket innebär att du kan ansöka om ett lån till din linjefaktura.

Läs mer om finansiering

Kontaktpersoner

Aleks Brdarski
Bitr. rektor
010-157 63 55
aleks.brdarski@kulturama.se

Lotta Schönning
Administratör
010-157 64 13
lotta.schonning@kulturama.se

Våra utbildningar

Läs vidare om "Film"

Film

Kulturama Filmskola i Stockholm är till för dig som brinner för att berätta med film. Läs mer!

Film
Läs vidare om "Foto"

Foto

Kulturamas fotoutbildningar utvecklar ett kreativt, personligt bildspråk inom konstfotografi, dokumentärbild eller kommersiellt fotografi. Läs mer!

Foto
Läs vidare om "Musiker"

Musiker

Kulturamas musikerutbildningar är för dig som vill utvecklas till en mångsidig, skicklig musiker / artist och förbereda dig för en framtid i musikbranschen. Läs mer!

Musiker
Läs vidare om "Opera"

Opera

På Kulturamas operautbildningar får du utveckla din egen unika personlighet som sångare med några av landets främsta operasångare, pianister och regissörer. Läs mer!

Opera