Cookies ger oss information om hur du använder sajten, så att vi kan förbättra upplevelsen för dig. Läs mer om cookies här.

Kvinnlig artist sjunger på scen

Sångutbildning på heltid

Information

Utbildningens namn

Artist, musiker och musikproducent

Program

Sångare

Nivå

Yrkes- och högskoleförberedande

Studietider

23 augusti 2021 - 10 juni 2022
Augusti 2022 - Juni 2023

Omfattning

80 veckor, 4 terminer

Studietakt

100% heltid

Övrig info

Du blir antagen till en 2-årig utbildning men har själv möjlighet att bestämma dig att gå ett eller två år.

Avgift

46 900 kr/termin

Sista ansökningsdag

22 mars 2021

Studiemedel

Utbildningen är studiemedelsberättigad och står under statlig tillsyn av Myndigheten för Yrkeshögskolan.

På Kulturamas sångutbildning får du möjlighet att utveckla dig som sångare och fördjupa dina kunskaper inom jazz, rock & soul-repertoaren.

Utbildningens innehåll

Utbildningsplan Sång heltid 2020-21

Exempel på schema

Vår undervisning

En stor del av utbildningen utgår från gruppens dynamik och arbete tillsammans även om du undervisas med utgångspunkt från din individuella utveckling.

Under ledning av våra professionella pedagoger och musiker, som alla är (eller har varit) yrkesverksamma musiker av toppklass, kommer du att få verktyg som gör dig till en mångsidig och skicklig sångare och artist. Du kommer med andra ord att få en högt kvalificerad undervisning och personlig coachning som gör att du kommer att utvecklas utifrån dina egna förutsättningar.

Fördjupning

Under år 2 får du fördjupad undervisning i att arbeta på en mer avancerad nivå.

Kursplanen innehåller också ämnet branschkunskap där du får träffa yrkesverksamma musiker, skivbolagsanställda, boknings- och managementbolag.

Du som redan har avancerade förkunskaper och vill gå vidare till en yrkesutbildning som ger djupgående kunskaper kan söka direkt till Sång år 2.

Produktioner

Under utbildningen arbetar vi fram olika typer av produktioner där klassen har eget produktionsansvar, från mindre konserter till mer genomarbetade produktioner. T.ex. så arrangeras ett antal konserter på Kulturamas egna scener och på andra scener runt om i Stockholm. Bl.a. på stockholmsklubbarna Fasching, Engelen och Imperiet.

Ändamålsenliga lokaler

Kulturamahuset inrymmer 12 000 kvm specialanpassade lektionssalar för de olika konstnärliga inriktningar som här finns samlade under samma tak. För våra studerande på sång har vi sex sångsalar, en körsal och tio övningsrum för musik och sång till förfogande.

Det finns totalt fem scener kompletta med professionellt ljus- och ljudutrustning. De är av olika storlekar där den största har sittplatser för drygt 240 personer.

Framtiden för våra studerande

Under åren har många nu verksamma och framgångsrika artister studerat på Kulturamas Sånglinje. Många har även studerat vidare efter Kulturama och är nu eftertraktade sångpedagoger. Efter utbildningen är du väl rustad att som sångare/artist gå på olika auditions eller söka dig vidare till Musikhögskolor.

Våra samarbeten

I Kulturamahuset finns också dans-, foto- och andra musikutbildningar vilket ger dig en unik möjlighet till att samarbeta över kursgränserna.

Vi har också goda kontakter med agenturer, skivbolag, producenter och artister. Så redan under din studietid kommer du att få många chanser att uppträda och visa upp dig.

Ansökan och antagningsprov

Sista ansökningsdag
Sista ansökningsdag till läsåret 21/22 är 22 mars 2021.

Audition/intervju
Digital audition och intervju på distans.

Vi önskar att du filmar dig när du sjunger två olika sånger som du tycker är representativa för dig och din röst. Du ska sjunga utantill till ett ackompanjemang eller musikbakgrund. Det fungerar inte att framföra sången a capella (dvs utan komp). Filmerna ska ligga som separata klipp och vara gjorda för denna sökning. Om du har gamla filmer där du sjunger så kan du skicka dessa som ett komplement om du önskar. Dessa filmer blir dock endast just ett komplement till de nyinspelade filmerna och det är inte säkert att juryn tar hänsyn till dom i sin bedömning.

Inspelningen kan ske med vanlig mobilkamera och får inte bearbetas efteråt. Detta för att vi ska kunna göra en likvärdig bedömning för alla sökande. Filmerna ska spelas in så att hela kroppen syns. Det spelar ingen roll vilket slags rum/utrymme du spelar in din film i men det behöver vara fritt från störande ljud och aktivitet. Utomhus fungerar också bra.

Filma dessutom en kort presentation där du säger vad du heter och vilken utbildning du söker. Berätta lite om din bakgrund (musik och sång) samt vad du har för mål med att gå denna utbildning.

Det inskickade materialet bedöms och poängsätts sedan av en jury.
Mer utförliga instruktioner får du när du anmäler dig på vår ansökningsportal.

Förkunskaper och behörighet

Gymnasieskola, gymnasiesärskola eller motsvarande utbildning alt. ha viss yrkeserfarenhet.

Allmän musikalisk grund och sångvana (Jazz/Rock/Soulgenrer), eventuellt från musikgymnasium eller kommunal musikskola. Du bör ha tagit sånglektioner och/eller sjungit i band eller ha motsvarande erfarenhet.

Studiemedel

Kulturamas utbildningar är eftergymnasiala men är i CSN placerade inom gymnasieförordningen A3, där du har rätt till fyra terminers studielån eller max 80 veckor. Studiemedel på Kulturama belastar därför inte din högskole-/universitetskvot.

Läs mer på csn.se

Hos CSN han du också söka Merkostnadslån för din studieavgift. Merkostnadslånet ska endast användas till att betala utbildningsavgiften. Lånet för en 2-årig utbildning med start läsåret 2020/21 omfattar totalt ca 121 000 kr.

Observera att merkostnadslånet inte täcker hela utbildningsavgiften.

Finansiering och delbetalning

Kulturama Konstnärliga Utbildningar har ett samarbete med Human Finans (Svea Ekonomi), vilket innebär att du kan ansöka om ett lån till din linjefaktura.

Läs mer om finansiering

Kontaktpersoner

Aleks Brdarski (föräldraledig)
Bitr. rektor
010-157 63 55
aleks.brdarski@kulturama.se

Lotta Schönning
Administratör
010-157 64 13
lotta.schonning@kulturama.se

Våra utbildningar

Läs vidare om "Film"

Film

Kulturama Filmskola i Stockholm är till för dig som brinner för att berätta med film. Läs mer!

Film
Läs vidare om "Foto"

Foto

Kulturamas fotoutbildningar utvecklar ett kreativt, personligt bildspråk inom konstfotografi, dokumentärbild eller kommersiellt fotografi. Läs mer!

Foto
Läs vidare om "Musiker"

Musiker

Kulturamas musikerutbildningar är för dig som vill utvecklas till en mångsidig, skicklig musiker / artist och förbereda dig för en framtid i musikbranschen. Läs mer!

Musiker
Läs vidare om "Opera"

Opera

På Kulturamas operautbildningar får du utveckla din egen unika personlighet som sångare med några av landets främsta operasångare, pianister och regissörer. Läs mer!

Opera