Cookies ger oss information om hur du använder sajten, så att vi kan förbättra upplevelsen för dig. Läs mer om cookies här.

Musikproducentutbildning på heltid

En musikproducentutbildning som ger dig grundliga och goda kunskaper för egen musikproduktion eller komposition.

Information

Utbildningens namn

Artist, musiker och musikproducent

Program

Musikproducent

Nivå

Yrkes- och högskoleförberedande

Studietider

27 augusti 2018 - 14 juni 2019
Augusti 2019 - Juni 2020

Omfattning

80 veckor, 4 terminer

Studietakt

100% heltid

Övrig info

Du blir antagen till en 2-årig utbildning men har själv möjlighet att bestämma dig att gå ett eller två år.

Avgift

46 900 kr/termin

Sista ansökningsdag

Vi tar nu emot sena ansökningar

Utbildningens innehåll

Utbildningen ingår i den 2-åriga utbildningen Artist, musiker och musikproducent.

På Musikproduktion sätter vi dina öron på hårdträning. Våra handledare hjälper dig att hitta och utveckla din personliga stil och arbetssätt. Vi har också undervisning i form av Masterclass, en gruppövning där du får direkt feedback på dina produktioner från aktiva proffsmusiker. I övningen får du också ta del av dina klasskamraters arbeten och lära av deras idéer.

Musik och teknik hör ihop

Utöver det musikaliska får du breda tekniska kunskaper, bland annat i hur man arbetar professionellt med programmen Logic och ProTools. Ämnet Inspelningsteknik omfattar inspelning av sång och instrument med hjälp av olika tekniker och i olika situationer. Ljudteknik ger dig kunskaper om ljud och akustik, och i kursen PA-teknik får du lära dig mer om liveljud och ljusteknik på scen. En stor fördel är att du får möjlighet att praktisera dina nyvunna kunskaper på alla de hundratals produktioner som görs under ett läsår på Kulturama!

Kreativ förmåga

För att bli en kreativ songwriter behöver du träna din förmåga att formulera dig och skriva bra låttexter. Det är ett moment som ingår redan under det första året i kursplanen. Du deltar även i cowritingprojekt där du tillsammans med övriga deltagare undersöker vilka möjligheter och begränsningar det finns när du skapar musik tillsammans med andra.

Skolarbetet är uppbyggt kring övningar och produktionsarbete där du jobbar med olika, varierande uppdrag vilket ger dig en bred kunskap. Du förbereder dig för att kunna arbeta i musikbranschen genom att lära dig musikprogram på dator, inspelnings- och ljudteknik.

Fördjupning år 2

Under år 2 arbetar vi på samma sätt som ett produktionsbolag, med alla de arbetsuppgifter som ingår i ett riktigt bolag. Du som redan har avancerade förkunskaper och vill gå vidare till en yrkesutbildning som ger djupgående kunskaper om musik- och ljudproducentens roll kan söka direkt till Musikproducent år 2.

Under utbildningen lär du dig hantverket, men får också affärsmässiga kunskaper som är värdefulla. På så sätt lär du dig hela processen - från idé till färdig produkt. Du får en helhetsutbildning som omfattar hantverket, branschkännedom och mentorskapsprogram. Men också praktik i arbetslivet där du får stora möjligheter att knyta branschkontakter. Många av de som studerat på Musikproducent år 2 går direkt till arbete i musikbranschen.

Utbildningsplan Musikproducent (AMM) heltid

Exempel på schema

Ansökan och antagningsprov

Sista ansökningsdag
Vi tar nu emot sena ansökningar.

Audition/intervju
Audition ägde rum 22-23 mars. Nya tider för audition (27 maj) finns att boka på YH-antagningen när du gör din anmälan.

Förkunskaper och behörighet

Gymnasieskola, gymnasiesärskola eller motsvarande utbildning alt. ha viss yrkeserfarenhet.

Ett eget musikskapande med en musikalisk bakgrund i valfri genre, samt grundläggande kunskaper om arbete i inspelningsstudio. Grundläggande datorvana.

Studiemedel

Kulturamas utbildningar är eftergymnasiala men är i CSN placerade inom gymnasieförordningen A3, där du har rätt till fyra terminers studielån eller max 80 veckor. Studiemedel på Kulturama belastar därför inte din högskole-/universitetskvot.

Läs mer på csn.se

Hos CSN han du också söka Merkostnadslån för din studieavgift. Merkostnadslånet ska endast användas till att betala utbildningsavgiften. Lånet för en 2-årig utbildning med start läsåret 2019/20 omfattar totalt ca 119 000 kr.

Observera att merkostnadslånet inte täcker hela utbildningsavgiften.

Finansiering och delbetalning

Kulturama Konstnärliga Utbildningar har ett samarbete med Human Finans (Svea Ekonomi), vilket innebär att du kan ansöka om ett lån till din linjefaktura.

Läs mer om finansiering

Kontaktpersoner

Aleks Brdarski
Bitr. rektor
010-157 63 55
aleks.brdarski@kulturama.se

Johanna Hagström Wigers
Administratör
010-157 50 15
johanna.hagstrom.wigers@kulturama.se