Musikproduktion utrustning

Musikproducentutbildning på deltid

Information

Utbildningens namn

Artist, musiker och musikproducent, deltid

Program

Musikproducent, deltid

Nivå

Yrkes- och högskoleförberedande

Studietider

22 augusti 2022 - 9 juni 2023

Omfattning

40 veckor, 2 terminer

Studietakt

50% deltid

Avgift

24 400 kr/termin

Sista ansökningsdag

Ansökan till läsåret 2022/2023 öppnar 15 november.

Studiemedel

Utbildningen är studiemedelsberättigad och står under statlig tillsyn av Myndigheten för Yrkeshögskolan.

Kulturamas musikproducentutbildning på halvfart ger dig grundliga och goda kunskaper för egen musikproduktion eller komposition. Denna deltidsutbildning i songwriting och musikproduktion vänder sig till dig som vill kunna skriva egna låtar, få kunskap i hur musikprogrammet Logic fungerar samt lära dig inspelningsteknik. Utbildningen är en bra förberedelse för Kompositions- och Musikproducentutbildningarna på heltid, men passar även den som önskar en mer avancerad nivå än vårt vanliga kursutbud och som vill gå vidare på egen hand.

Utbildningens innehåll

Vår undervisning

Utbildningen är uppbyggd kring övningar och produktionsarbete där du jobbar med olika, varierande uppdrag vilket gör att du får en bred kunskap. Du förbereder dig för att kunna arbeta i musikbranschen genom att lära dig musikprogram på dator samt inspelnings- och ljudteknik.

Vi börjar även att sätta dina öron på hårdträning. Våra handledare hjälper dig att hitta och utveckla din personliga stil och arbetssätt. Vi har också undervisning i form av Masterclass, en gruppövning där du får direkt feedback på dina låtar. I övningen får du också ta del av dina klasskamraters arbeten och lära av deras idéer.

Utöver att skapa musik får du också tekniska kunskaper, till exempel i Soundtrap och Logic Audio. Ljudteknik ger dig kunskaper om ljud och akustik tillsammans med liveljud på scen. För att bättre förstå och kunna analysera din musik får du också Musikteori och Gehör.

För att bli en kreativ songwriter behöver du träna din förmåga att formulera dig och skriva bra låttexter. Du deltar även i cowritingprojekt där du tillsammans med övriga deltagare undersöker vilka möjligheter och begränsningar det finns när du skapar musik tillsammans med andra.

Under ledning av våra professionella pedagoger, som alla är yrkesverksamma musiker av toppklass, kommer du att få verktyg som gör dig till en mångsidig och skicklig musikproducent och låtskrivare.

Ändamålsenliga lokaler

Kulturamahuset inrymmer 12 000 kvm specialanpassade lektionssalar för de olika konstnärliga inriktningar som här finns samlade under samma tak. På musikproducentutbildningarna har vi tillgång till 3 musikstudios med kontrollrum, ett musikredigeringsrum, en pianostudio och flera musikteorisalar.

Framtiden för våra studerande

Efter avslutat läsår har du kunskaper för att söka vidare till Kulturamas musikproducentutbildning på heltid eller andra utbildningar.

Våra samarbeten

I Kulturamahuset finns också andra musikutbildningar vilket ger dig en unik möjlighet till att samarbeta över utbildningsgränserna. En stor fördel då du får möjlighet att praktisera dina nyvunna kunskaper på alla de hundratals produktioner som görs under ett läsår på Kulturama!

Ansökan och antagningsprov

Audition/intervju
När du skrivit in dig som sökande, ska du lämna in din ansökan och då får du information om digital audition. Du skickar en länk till ditt digitala prov och du bokar också din intervjutid som sker på distans.

Förkunskaper och behörighet

Gymnasieskola, gymnasiesärskola eller motsvarande utbildning alt. ha viss yrkeserfarenhet.

Ett eget musikskapande med en musikalisk bakgrund i valfri genre, samt grundläggande kunskaper om arbete i inspelningsstudio. Grundläggande datorvana.

Studiemedel

Kulturamas utbildningar är eftergymnasiala men är i CSN placerade inom avdelning A3, där studiemedelskvoten är på gymnasial nivå och där du har rätt till fyra terminers studielån eller max 80 veckor.
Studiemedel på Kulturama belastar därför inte din högskole-/universitetskvot.

Läs mer på csn.se

Hos CSN han du också söka Merkostnadslån för din studieavgift. Merkostnadslånet ska endast användas till att betala utbildningsavgiften.

Finansiering och delbetalning

Kulturama Konstnärliga Utbildningar har ett samarbete med Human Finans (Svea Ekonomi), vilket innebär att du kan ansöka om ett lån till din linjefaktura.

Läs mer om finansiering

Kontaktpersoner

Aleks Brdarski
Bitr. rektor
010-157 63 55
aleks.brdarski@kulturama.se

Lotta Schönning
Administratör
010-157 64 13
lotta.schonning@kulturama.se

Våra utbildningar

Läs vidare om "Film"

Film

Kulturama Filmskola i Stockholm är till för dig som brinner för att berätta med film. Läs mer!

Film
Läs vidare om "Foto"

Foto

Kulturamas fotoutbildningar utvecklar ett kreativt, personligt bildspråk inom konstfotografi, dokumentärbild eller kommersiellt fotografi. Läs mer!

Foto
Läs vidare om "Musiker"

Musiker

Kulturamas musikerutbildningar är för dig som vill utvecklas till en mångsidig, skicklig musiker / artist och förbereda dig för en framtid i musikbranschen. Läs mer!

Musiker
Läs vidare om "Opera"

Opera

På Kulturamas operautbildningar får du utveckla din egen unika personlighet som sångare med några av landets främsta operasångare, pianister och regissörer. Läs mer!

Opera