Cookies ger oss information om hur du använder sajten, så att vi kan förbättra upplevelsen för dig. Läs mer om cookies här.

Fotoböcker

Fotografiskt projektår

Information

Utbildningens namn

Fotografiskt Projektår

Nivå

Grundläggande till fördjupning

Omfattning

28 veckor, 2 terminer

Studietakt

En dag per vecka undervisning. Deltid

Studietider

September 2021 - Maj 2022

Avgift

10 000 kr/termin, exkl. material

Sista ansökningsdag

8 juni 2021

Det här är en ettårig utbildning på deltid. Vi vänder oss till dig som är intresserad av fotografi och vill utveckla ett eget projekt.

Utbildningens innehåll

Undervisningen bedrivs i form av handledning individuellt och i grupp, föreläsningar, seminarier och studiebesök. Vi träffas en dag per vecka och du förväntas arbeta självständigt däremellan.

Under året vidareutvecklar du ditt fotograferande och anpassar urvalet efter ditt projekt. Vi går igenom processen från ditt personliga material till ett färdigt arbete i form av en bok, publikation eller utställning. Vid behov kommer du även få hjälp med ansökningsprover till högskola eller universitet.

Utöver lektionstid har du under kvällar och helger, tillgång till skolans datasal med skanner och skrivare, fotolabb och tre fullt utrustade studios.

Fotografiskt projektår leds av Anna Linderstam som också undervisar på Fotografisk konstutbildning. Anna är utbildad på Högskolan för Fotografi i Göteborg och Magisterexamen från University for Creative Arts i England. Linderstams fotografi och videoverk har visats på separatutställningar, museum och gallerier i Sverige och utomlands.

Ansökan och antagningsprov

Sista ansökningsdag
Ansökan är öppen till 8 juni 2021.

Intervju
Antagning sker efter bedömning av arbetsprover och intervju.

Arbetsprovet ska innehålla
En text som beskriver projektet samt fem bilder.

Studiemedel

Denna utbildning är ej studiemedelsberättigad.

Kontaktpersoner

Mattias Wallin
Bitr. rektor
010-157 63 58
mattias.wallin@kulturama.se

Våra utbildningar

Läs vidare om "Film"

Film

Kulturama Filmskola i Stockholm är till för dig som brinner för att berätta med film. Läs mer!

Film
Läs vidare om "Foto"

Foto

Kulturamas fotoutbildningar utvecklar ett kreativt, personligt bildspråk inom konstfotografi, dokumentärbild eller kommersiellt fotografi. Läs mer!

Foto
Läs vidare om "Musiker"

Musiker

Kulturamas musikerutbildningar är för dig som vill utvecklas till en mångsidig, skicklig musiker / artist och förbereda dig för en framtid i musikbranschen. Läs mer!

Musiker
Läs vidare om "Opera"

Opera

På Kulturamas operautbildningar får du utveckla din egen unika personlighet som sångare med några av landets främsta operasångare, pianister och regissörer. Läs mer!

Opera