Skådespelare

Teater - Meisnerteknik Att vara äkta på scenen - Workshop

Information

Nivå
Öppen för alla
Ålder
Vuxen 18+
Lärare
Michael Hamory
Startdatum
13 november 2021
Dag och tid
Lör, Sön 10:00-16:15
Antal tillfällen
2 st
Plats
Kulturama, Hammarby Sjöstad
Virkesvägen 21
Avgift
1 750 kr
Meisnerteknik bygger på Sanford Meisners metod att hitta äktheten och närvaron i scenisk gestaltning. Genom att öva upp förmågan att agera spontant och omedelbart skapas förutsättningar för autenticitet.

Om kursen

Innehåll och Mål

Meisnertekniken utvecklades för skådespelare som vill hitta äkthet och närvaro i sin sceniska gestaltning. Tekniken grundades av Sanford Meisner (1905-1997) och växte fram som en av flera tolkningar av Stanislavskijs arbetssätt. I kursen arbetar vi med övningar som bland annat hjälper skådespelaren att kunna lita till och våga följa sina impulser, och kunna reagera instinktivt i situationen.

Upplägg

Intensiv workshop lördag och söndag 13-14/11.

Vi börjar med den klassiska "repetition game", där du övar upp förmågan att ge full uppmärksamhet till din partner på golvet och svara instinktivt på motspelarens reaktioner utan att fastna i tankar och planering. Vi reagerar snarare än agerar, gör snarare än känner, och hittar en frihet och lätthet i spelet som ger utrymme för en naturlig och självklar utveckling av scenen. Det här är en praktisk metod som passar särskilt bra för dig som är för mycket i huvudet. Workshopen ger dig en inblick i meisnertekniken och hur du kan ta den till hjälp för att öka närvaron och tilliten i ditt sceniska uttryck.

Förkunskaper

Inga förkunskaper av meisnerteknik krävs, men du bör ha erfarenhet av teater eller skådespeleri på något sätt då arbetet under kursen är djupgående.

Kursledare

Michael Hamory är bla skådespelare och teaterlärare; utbildad vid The Neighborhood Playhouse School of the Theatre i New York, Prague Film School samt Calle Flygare Teaterskola här i Stockholm. 

Läs mer om Michael och våra andra ledare här.  

Alla våra kursledare genomgår Kulturamas och Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds ett internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt personlig och pedagogisk/metodisk utveckling.

 

Kursmaterial

Ingen extra kostnad för kursmaterial tillkommer. 

Utvecklingsmöjligheter

På Kulturama hittar du många spännande kurser och workshops för dig som vill utvecklas mer, spännande gästlärare, fördjupningskurser, och du har också möjlighet att söka till våra utbildningar på hel- eller deltid i teater för vuxna.

Bra att veta

Kursen kommer hållas lördag-söndag, 13-14/11, med en timmes paus för lunch.

Kontakt

Kontaktperson

Teater -Kursverksamheten 010-1576100

En del av studieförbundet Medborgarskolan

Välj kursområde

Läs vidare om "Dans"

Dans

Hitta din favorit bland våra alla våra danskurser, spännande workshops, fortbildningar och sommarkurser.

Dans
Läs vidare om "Film"

Film

Älskar du film och brinner för att berätta i rörliga bilder? Då ska du kika närmare på våra filmkurser. Här hittar du allt manuskurser till redigering.

Film
Läs vidare om "Foto"

Foto

Utveckla ditt bildsinne och förmåga att använda kameran som verktyg i ditt skapande. Då ska du kika närmare på våra fotokurser. Hos oss hittar du fotokurser inom en mängd olika ämnen. Från fotografering till digitalfoto, bildbehandling, konstfoto och mycket mer. Och vi har kurser för både ungdomar och vuxna, nybörjare och fortsättare.

Foto
Läs vidare om "Musik"

Musik

Musik är glädje! Och man kan alltid lära sig att spela ett nytt instrument, vare sig man är ung eller gammal. På våra populära musikkurser finns allt från enskild undervisning till grupp. Vem vet, kanske bildar du ett band med dina nya kurskompisar?

Musik
Läs vidare om "Musikproduktion"

Musikproduktion

Är du intresserad av att lära dig mer om hur man producerar musik? Då är våra kurser i musikproduktion ett hett tips. Vi har kurser inom allt från ljud- och inspelningsteknik, Logic Pro, Garageband och låtskrivande. Om du är intresserad av komposition och låtskrivande ska du kika närmare på våra låtskrivarkurser. Vi har också kurser som kombinerar musikproduktion och låtskrivande.

Musikproduktion
Läs vidare om "Sång"

Sång

Inom ämnet sång har vi ett brett urval av kurser. Här kan du välja att gå en kurs i en specifik genre som: pop, soul, jazz, r’n’b eller musikal. Vi har sångkurser för nybörjare och dig som sjungit länge. Du kan välja att gå kurser i enskild sång eller körsång, på kvällar eller helger!

Sång
Läs vidare om "Teater"

Teater

Drömmer du om en framtid som skådespelare, eller vill du utmana dig själv med en lekfull nybörjarkurs i teater för vuxna? Inom teater och scenkonst hittar du allt från grundläggande terminskurser till fördjupningskurser i tekniker som Method Acting eller Meisner, toppat med workshops med spännande gästlärare för dig som vill utvecklas inom film eller på scenen. Och vi har teaterkurser för både barn och vuxna!

Teater

Se våra studerande uppträda live!

Kommande evenemang