Teater - Improvisation

Information

Nivå
Öppen för alla
Ålder
Vuxen 16+
Lärare
Daniel Brandel
Startdatum
29 september 2021
Dag och tid
Onsdagar 18:55-20:25
Antal tillfällen
10 st
Plats
Kulturama, Hammarby Sjöstad
Virkesvägen 21
Avgift
2 400 kr
Improvisation handlar om att bejaka, både dina egna och din motspelares sceniska impulser. En kurs för dig som vill stimulera fantasin och upptäcka hur kul det kan vara när det oväntade får ta plats på scenen.

Om kursen

 

Innehåll och mål

Här jobbar vi med en grundläggande improvisationsteknik där du ökar förmågan att lita på och bejaka dina egna och dina medspelares sceniska impulser för att berätta en historia. 

Upplägg

Vi börjar med lekfulla övningar för att hitta trygghet, för att se och lyssna till varandra och för att träna samarbete. Vi fortsätter sedan med grunderna i improvisation som bygger på att bejaka och lita på de impulser som uppstår i det sceniska nuet. Du kommer att få pröva flera olika sätt att improvisera på och vi utvecklar mer och mer komplexa improvisationer. 

Förkunskaper

Du behöver inga formella förkunskaper, du kan komma som ren nybörjare, eller ha prövat på teater och känner att du vill få lättare att improvisera.

Kursledare

Daniel Brandel. Läs mer om våra ledare här.

Alla våra kursledare genomgår Kulturamas och Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds ett internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt personlig och pedagogisk/metodisk utveckling. 

Kursmaterial

 Ingen extra kostnad för material tillkommer.

Utvecklingsmöjligheter

På Kulturama finns teaterkurser upp till fördjupningsnivå. Där erbjuder vi exempelvis Method Acting och Filmskådespelarteknik. Vi har även kurser i sång och tal som kan passa dig som också vill utvecklas åt musikalhållet. Vill du satsa fullt ut har Kulturama också en teaterutbildning på heltid för vuxna. 

Bra att veta

Uppehåll för lov V44.

Som deltagare hos oss på Kulturama har du rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln samt Dance & Gymshopen.

Kontakt

Kontaktperson

Teater -Kursverksamheten 010-1576100

En del av studieförbundet Medborgarskolan

Välj kursområde

Läs vidare om "Dans"

Dans

Hitta din favorit bland våra alla våra danskurser, spännande workshops, fortbildningar och sommarkurser.

Dans
Läs vidare om "Film"

Film

Älskar du film och brinner för att berätta i rörliga bilder? Då ska du kika närmare på våra filmkurser. Här hittar du allt manuskurser till redigering.

Film
Läs vidare om "Foto"

Foto

Utveckla ditt bildsinne och förmåga att använda kameran som verktyg i ditt skapande. Då ska du kika närmare på våra fotokurser. Hos oss hittar du fotokurser inom en mängd olika ämnen. Från fotografering till digitalfoto, bildbehandling, konstfoto och mycket mer. Och vi har kurser för både ungdomar och vuxna, nybörjare och fortsättare.

Foto
Läs vidare om "Musik"

Musik

Musik är glädje! Och man kan alltid lära sig att spela ett nytt instrument, vare sig man är ung eller gammal. På våra populära musikkurser finns allt från enskild undervisning till grupp. Vem vet, kanske bildar du ett band med dina nya kurskompisar?

Musik
Läs vidare om "Musikproduktion"

Musikproduktion

Är du intresserad av att lära dig mer om hur man producerar musik? Då är våra kurser i musikproduktion ett hett tips. Vi har kurser inom allt från ljud- och inspelningsteknik, Logic Pro, Garageband och låtskrivande. Om du är intresserad av komposition och låtskrivande ska du kika närmare på våra låtskrivarkurser. Vi har också kurser som kombinerar musikproduktion och låtskrivande.

Musikproduktion
Läs vidare om "Sång"

Sång

Inom ämnet sång har vi ett brett urval av kurser. Här kan du välja att gå en kurs i en specifik genre som: pop, soul, jazz, r’n’b eller musikal. Vi har sångkurser för nybörjare och dig som sjungit länge. Du kan välja att gå kurser i enskild sång eller körsång, på kvällar eller helger!

Sång
Läs vidare om "Teater"

Teater

Drömmer du om en framtid som skådespelare, eller vill du utmana dig själv med en lekfull nybörjarkurs i teater för vuxna? Inom teater och scenkonst hittar du allt från grundläggande terminskurser till fördjupningskurser i tekniker som Method Acting eller Meisner, toppat med workshops med spännande gästlärare för dig som vill utvecklas inom film eller på scenen. Och vi har teaterkurser för både barn och vuxna!

Teater

Se våra studerande uppträda live!

Kommande evenemang