Cookies ger oss information om hur du använder sajten, så att vi kan förbättra upplevelsen för dig. Läs mer om cookies här.

Teater - Förbered dig inför antagningsprov på teaterhögskola - Workshop - NYHET!

Snart är det dags att söka till landets högskolor! Göteborg, Stockholm, Malmö - eller kanske vill du till Luleå?
Anmäl dig här

En del av studieförbundet Medborgarskolan

Information

Nivå
Öppen för alla
Ålder
Vuxen 18+
Startdatum
10 November 2018
Dag och tid
Lördagar 10:00-15:00
Antal tillfällen
3 st
Plats
Kulturama
Virkesvägen 21
Avgift
2 300 kr

Om kursen

Innehåll och mål

En kurs för dig som bestämt dig för att söka till någon av landets teaterhögskolor och vill komma bra förberedd. Vi ses tre lördagar i november där du får jobba med scenframställning, scennärvaro och improvisation .

Upplägg

Vi inleder varje träff med gemensam uppvärmning. Under kursen kommer du att få arbeta med en scen du valt själv eller fått förelagd beroende på vilken skola du planerar att söka. Du kommer att också att få jobba med improvisationer och teaterövningar. De valda scenerna spelar vi upp för varandra, och du får vara beredd på att både ge och ta emot konstruktiv och respektfull kritik och coachning.

Förkunskaper

Du ska ha viss teatervana, och en önskan om att ta ditt agerande till en ny nivå och en längtan efter att få arbeta med teater.

Kursledare

Malin B. Erikson är erfaren pedagog i scenisk gestaltning, bland annat utbildad i Actor Training and Coaching vid Royal Central Schoolm of Speech and Drama (RCSSD), University of London. Hon har undervisat internationellt i scenframställning med fokus såväl på fysisk teater (bland annat Lecoq) som på textframställning och devising.

Kursmaterial

Du behöver inte köpa någon bok, men bör välja en scen att arbeta med innan kursen börjar.

Utvecklingsmöjligheter

På Kulturama finns ett stort utbud av kurser, workshops och utbildningar - allt från intensiva metodworkshops till större utbildningar på hel- eller deltid.

Bra att veta

Kursen kommer hållas lördagar: 10/11, 17/11 och 24/11.

 

Kontakt

Kontaktperson

Debbie Dahlén 010-157 62 32

Se våra studerande uppträda live!

Kommande evenemang