Cookies ger oss information om hur du använder sajten, så att vi kan förbättra upplevelsen för dig. Läs mer om cookies här.

Teater - Devising - Att skapa tillsammans - workshop Nyhet!

Konsten och kollektivet - att skapa tillsammans! En introduktion till metoden devising som grund för en föreställning.

En del av studieförbundet Medborgarskolan

Information

Nivå
Öppen för alla
Ålder
Vuxen 18+
Startdatum
29 Mars 2019
Dag och tid
Fre-Sön 17:30-21:15
Antal tillfällen
3 st
Plats
Kulturama, Hammarby Sjöstad
Virkesvägen 21
Avgift
1 900 kr

Om kursen

Innehåll och mål

Metoden devising är ett hjälpmedel för att öppna upp en gemensam kreativ verktygslåda och omfamna fantasi, empati och nyfikenhet. Här får du en ingång till hur en ensemble kan skapa en föreställning på gemensam grund, och du får färdighet att själv börja arbeta med devising som skapandeprocess.

Upplägg

Tillsammans i grupp bygger vi ett antal scener som vi utvecklar till en historia. Med hjälp av röst och fysiska övningar utforskar vi förhållandet till rum, tid och till varandra. Med hjälp av devising tar vi vara på varandras erfarenheter och upptäcker hur vi tillsammans kan skapa en föreställning. 

Förkunskaper

Du bidrar med de erfarenheter du har, det finns inga formella kunskapskrav, men metoden är högintressant för dig som redan har teatererfarenhet och vill utvecklas vidare.

Kursledare

Malin B. Erikson är erfaren pedagog i scenisk gestaltning, bland annat utbildad i Actor Training and Coaching vid Royal Central Schoolm of Speech and Drama (RCSSD), University of London. Hon har undervisat internationellt i scenframställning med fokus såväl på fysisk teater (bland annat Lecoq) som på textframställning och devising. 

Kursmaterial

Inga kostnader för material tillkommer.

Utvecklingsmöjligheter

På Kulturama finns ett stort utbud av kurser, workshops och utbildningar - allt från intensiva metodworkshops till större utbildningar på hel- eller deltid.

Bra att veta

Bär oöm klädsel, vi jobbar fysiskt med kropp och röst.
Kursen kommer hållas fredag 29/3 mellan kl. 17.30-21.15 och lördag-söndag, 30-31/3 mellan kl. 10.00-16.00.

 

Kontakt

Kontaktperson

Kulturama1 010-1576499

Se våra studerande uppträda live!

Kommande evenemang