Cookies ger oss information om hur du använder sajten, så att vi kan förbättra upplevelsen för dig. Läs mer om cookies här.

Teater - Att gestalta och iscensätta kön - Workshop med Liv Elf Carlén

En Workshop för dig som vill undersöka normer i gestaltandet av kön.
Anmäl dig här

En del av studieförbundet Medborgarskolan

Information

Nivå
Öppen för alla
Ålder
Vuxen 18+
Lärare
Liv Ellen Elf Karlén
Startdatum
24 November 2018
Dag och tid
Lör, Sön 10:00-16:00
Antal tillfällen
2 st
Plats
Kulturama
Virkesvägen 21
Avgift
2 550 kr

Om kursen

Innehåll och mål

Dragtekniken syftar till att på ett humoristiskt sätt undersöka och leka med tvåkönsnormen, våra förväntningar på hur kvinnor och män ska agera och bete sig för att anses vara begripliga och normala. Workshopen består av praktisk och fysisk skådespelarträning för att dekonstruera koderna för maskulinitet och femininitet, ta reda på vad dessa koder innebär för sceniska kvalitéer och hur vi kan använda dessa på ett normkreativt sätt som skådespelare.

Upplägg

Workshopen består av både dragkingträning och dragqueenträning och är öppen för alla könsidentiteter. Vi arbetar med en längre karatärsimprovisation, där du skapar en egen dragking eller dragqueen, och tillbringar en hel dag med att undersöka hur karaktären fungerar. Workshopen passar alltså både dig som vill prova på ett nytt register, dig som vill leka med och utmana tvåkönsnormen eller dig som vill vidga ditt gestaltningsregister som skådespelare. Dragteknik är träning för att kunna gestalta ett större karaktärsgalleri och en praktisk igångsättare för att röra sig bort från gestaltning som befäster könsstereotypa sceniska porträtt.

Förkunskaper

Alla välkomna!

Kursledare

LIV ELF KARLÉN arbetar som regissör, dramatiker och är konstnärlig ledare för Teater Lacrimosa. Hon har sedan 2008 undervisat i Dragking/dragqueen och Genusnyfiken Gestaltning, en metod för att arbeta normkreativt inom scenkonsten, på institutioner, fria grupper och teaterutbildningar i Sverige och Finland (bland annat på Sveriges teaterhögskolor, Teaterhögskolan i Helsingfors, Teaterförbundet samt flera regionteatrar).
www.livelfkarlen.se

Utvecklingsmöjligheter

På Kulturama finns teater- och filmkurser upp till fördjupningsnivå. Där erbjuder vi exempelvis Method Acting, Filmskådespelarteknik och Scenframställning. På Kulturama hittar du allt från nybörjarkurser till heltidsutbildningar inom film och teater. 

Bra att veta

Kursen kommer hållas lördag-söndag, 24-25/11.

Kontakt

Kontaktperson

Debbie Dahlén 010-157 62 32

Se våra studerande uppträda live!

Kommande evenemang