Teater 7-9 år för dig med en funktionsvariation

Information

Nivå
Åldersinriktat
Ålder
7-9 år
Lärare
Caroline Arnesson
Startdatum
10 september 2022
Dag och tid
Lördagar 14:25-15:25
Antal tillfällen
10 st
Plats
Kulturama teatersalar
Virkesvägen 21
Nummer
67250
Avgift
1 650 kr
En kurs för dig som trivs bättre med att gå i en mindre grupp. Välkommen att utforska teaterns underbara värld!

Om kursen

Innehåll och mål

För dig som trivs bättre med att gå i en mindre grupp där större fokus kan ges till individuella anpassningar. Genom gestaltning, improvisation och fantasi tränar vi olika aspekter av teater. Vi utforskar rörelse och leker tillsammans.  

Upplägg

Barnen använder sin egen fantasi och lekfullhet som kommer till uttryck i teaterövningar och improvisationer. Om gruppen vill kan terminen mynna ut i ett litet uppspel.

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs. Alla är välkomna!

Kursledare

Caroline Arnesson är utbildad dramapedagog vid Stockholms universitet. Hon har tidigare scenkonstutbildningar i fysisk teater och teater samt i muntligt berättande, skrivande och att skriva för barn. Caroline har tidigare arbetat som ungdomshandledare, stödpedagog och lägerledare för barn och unga med funktionsvariationer. Läs mer Caroline och våra andra ledare här.

Alla våra kursledare genomgår Kulturamas och Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds ett internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt personlig och pedagogisk/metodisk utveckling.

Kursmaterial

Ingen extra kostnad för kursmaterial tillkommer.

Utvecklingsmöjligheter

Teater kan leda in på många olika konstnärliga riktningar. På Kulturama finns teaterkurser i olika nivåer. Vi erbjuder också kurser i dans, sång och musikal.

Bra att veta

Uppehåll för lov v44.

Som deltagare hos oss på Kulturama har du rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln samt Dance & Gymshopen. 

 

 

En del av studieförbundet Medborgarskolan

Välj kursområde

Läs vidare om "Dans"

Dans

Hitta din favorit bland våra alla våra danskurser, spännande workshops, fortbildningar och sommarkurser.

Dans
Läs vidare om "Film"

Film

Älskar du film och brinner för att berätta i rörliga bilder? Då ska du kika närmare på våra filmkurser. Här hittar du allt manuskurser till redigering.

Film
Läs vidare om "Foto"

Foto

Utveckla ditt bildsinne och förmåga att använda kameran som verktyg i ditt skapande. Då ska du kika närmare på våra fotokurser. Hos oss hittar du fotokurser inom en mängd olika ämnen. Från fotografering till digitalfoto, bildbehandling, konstfoto och mycket mer. Och vi har kurser för både ungdomar och vuxna, nybörjare och fortsättare.

Foto
Läs vidare om "Konst och design"

Konst och design

Våra konst- och designkurser vänder sig till dig som vill utveckla din kreativitet och ditt eget skapande. Det börjar ofta med en idé och hos oss kan den bli verklighet, under ledning av våra professionella lärare. Vare sig du bär på en dröm att göra en barnbok eller vill låta ditt barn testa på experimentellt måleri!

Konst och design
Läs vidare om "Musik"

Musik

Man kan alltid lära sig att spela ett nytt instrument, oavsett ålder och tidigare erfarenhet. Vissa instrument är enkla att lära sig, medan andra kräver mer övning. På våra populära musikkurser finns allt från workshops till grupp- och enskild undervisning. Vem vet, kanske bildar du ett band med dina nya kurskompisar?

Musik
Läs vidare om "Musikproduktion"

Musikproduktion

Är du intresserad av att lära dig mer om hur man producerar musik? Då är våra kurser i musikproduktion ett hett tips. Vi har kurser inom allt från ljud- och inspelningsteknik, Logic Pro X och GarageBand. Om du är intresserad av komposition och låtskrivande ska du titta närmare på våra låtskrivarkurser. Vi har även kurser som kombinerar musikproduktion och låtskrivande.

Musikproduktion
Läs vidare om "Sång"

Sång

Vill du utforska din rösts möjligheter, eller fokusera på en viss sånggenre? Hos oss på Kulturama finns det många olika genrer att utforska, oavsett om du vill prova på eller fördjupa dig inom en särskild sångstil. Vi har något för alla oavsett om du är barn eller vuxen. Du har även valmöjligheten att gå kurser i enskild sång eller körsång, på kvällar eller helger.

Sång
Läs vidare om "Teater"

Teater

Drömmer du om en framtid som skådespelare inom film eller teater eller vill du förbereda dig inför en audition? Eller vill du kanske utmana dig själv med en lekfull nybörjarkurs i teater? Då är du välkommen till oss på Kulturama!

Teater

Se våra studerande uppträda live!

Kommande evenemang