Stora Författarkursen

Information

Nivå
Öppen för alla
Ålder
Vuxen 16+
Lärare
Felicia Welander
Startdatum
5 februari 2024
Dag och tid
Måndagar 18:15-20:45
Antal tillfällen
12 st
Plats
Kulturama, hammarby sjöstad
Virkesvägen 21
Nummer
25318
Avgift
6 650 kr
Denna kurs är för dig som vill utveckla ditt skrivande och lära dig hur du fångar läsaren genom dramaturgi, gestaltning och berättarteknik!

Om kursen

Innehåll och Mål

Det finns många sätt att bygga en berättelse och arbeta med språkets rytmer och klanger. Att skriva handlar om att framkalla bilder, att hitta det inre landskapet och rösten. I den här kursen får du utveckla ditt skrivande och lära dig mer om hur du fångar läsaren genom dramaturgi, gestaltning och berättarteknik – men också genom att skapa spännande karaktärer, fascinerande miljöer och en rapp dialog. Vi bjuder också på en hel del knep och verktyg som hjälper dig att göra tid för skrivandet och förstå processen från idé och manus till publicering.

Kursen är för dig som precis börjat hitta till skrivandet, men också för dig som redan skrivit ett tag och vill ägna tid åt att utveckla ditt berättande. Vi arbetar med eget textmaterial genom övningar. 

Upplägg

Under kursen varvas teori med skrivövningar och vi diskuterar och analyserar våra texter. Du kommer få hemuppgifter mellan vissa av tillfällena. Vi tittar på textens utvecklingsmöjligheter, med målet att du ska hitta och tydliggöra ditt eget språk, tematik och form. 

Förkunskaper

Kursen är för dig som precis börjat hitta till skrivandet, men också för dig som redan skrivit ett tag och vill ägna tid åt att utveckla ditt berättande.

Kursledare

Felicia Welander är författare och erfaren utbildare. Med fem utgivna romaner och fyra ljudföljetonger för Storytel Original är hon en aktiv författare. Felicia är även vice ordförande i Norrländska litteratursällskapet och Författarcentrum Riks, magister i Lingvistik och utbildad i dramaturgi vid Stockholms konstnärliga högskola. Läs mer om Felicia och våra andra ledare här.

Alla våra kursledare genomgår Kulturamas och Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds ett internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt personlig och pedagogisk/metodisk utveckling.

Kursmaterial

Ingen extra kostnad för kursmaterial tillkommer.

Utvecklingsmöjligheter

På Kulturama hittar många spännande kurser och workshops för dig som vill utvecklas mer, exempelvis Kreativt skrivande, Reflekterande skrivande och Skriva manus för film och TV.   

Bra att veta 

Kursen har uppehåll för lov vecka 9 och 14.

Som deltagare hos oss på Kulturama har du rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln samt Dance & Gymshopen.

En del av studieförbundet Medborgarskolan

Se våra studerande uppträda live!

Kommande evenemang