Cookies ger oss information om hur du använder sajten, så att vi kan förbättra upplevelsen för dig. Läs mer om cookies här.

Songwriting & musikproduktion deltid vuxna utan CSN

Information

Nivå
Fortsättning
Ålder
Vuxen 18+
Lärare
Mattias Viklund
Startdatum
7 September 2020
Dag och tid
Mån, Ons 19:15-21:30
Antal tillfällen
20 st
Plats
Kulturama, Hammarby Sjöstad
Virkesvägen 21
Avgift
9 900 kr
Skapa musik - Välkommen till en av våra kreativa kurser i musikproduktion. Denna deltidslinje i Songwriting och Musikproduktion vänder sig till dig som vill kunna skriva egna låtar och utveckla hantverket.

Om kursen

Skapa musik - Välkommen till en av våra kreativa kurser i musikproduktion.

Denna deltidslinje i Songwriting och Musikproduktion vänder sig till dig som vill kunna skriva egna låtar och utveckla hantverket.

Förkunskapskrav

Du bör ha skrivit ett par låtar och jobbat i något musikprogram för att gå den här deltidsutbildningen.
Det är en fördel också om du kan hantera ett ackordinstrument.

Innehåll

I kursplanen ingår: Songwriting, Logic Pro X samt Inspelningsteknik. Du får fördjupning på varje enskilt ämne men under en del av terminen går du tillsammans med dina kurskamrater och lärare in i en produktionsperiod då hela gruppen skriver, producerar, spelar in och färdigställer en hel produktion tillsammans. Produktionen omfattar alla kurser ni läser och ni kommer få känna på hur det är att jobba under press och i grupp där man måste samarbeta för att komma till slutprodukten.
För att du ska få ytterligare feedback på ditt låtskrivande bjuder vi i slutet in en eller två personer med gedigen erfarenhet från musikbranschen.

Kursupplägg

Som deltidselev får du access till Kulturamas midistudios, då dessa är lediga. Du får även möjlighet att boka några av Kulturamas mindre inspelningsstudios. En introduktion till dessa studios på 1-2 kurstimmar ingår i kursen. Tid till denna introduktion bestäms efter kursstarten och äger rum efter 2- 3 kursveckor.

Preliminärt Kursschema:

Måndag kl.17.30-19.00 Logic Pro X
Måndag kl.19.15-21.30 Inspelningteknik
Onsdag kl. 19.15-21.30 Songwriting
Utbildningen består av 10 kursveckor med sammanlagt 82 kurstimmar och bedrivs varje vecka med uppehåll för lov.
Max 12 deltagare.
Möjligheter att göra tillval i teori och gehör finns mot extra avgift. Linjen är en bra förberedelse för Musikproduktionsutbildningarna på heltid, men passar även den som önskar en mer avancerad nivå än vårt vanliga kursutbud och som vill gå vidare på egen hand.

Anmälan

Sista anmälningsdag är två veckor innan kursstart. Om kursen inte är fulltecknad vid detta datum går det fortsatt bra att anmäla sig. Är den fulltecknad kan du anmäla dig men blir då uppsatt som reserv.

Kursledare

Mattias Viklund
Rex Gisslén
Läs mer om kursledaren HÄR

Kontakt

Kontaktperson

Joakim Sanden 010-157 62 92

En del av studieförbundet Medborgarskolan

Välj kursområde

Läs vidare om "Dans"

Dans

Hitta din favorit bland våra alla våra danskurser, spännande workshops, fortbildningar och sommarkurser.

Dans
Läs vidare om "Film"

Film

Älskar du film och brinner för att berätta i rörliga bilder? Då ska du kika närmare på våra filmkurser. Här hittar du allt manuskurser till redigering.

Film
Läs vidare om "Foto"

Foto

Utveckla ditt bildsinne och förmåga att använda kameran som verktyg i ditt skapande. Då ska du kika närmare på våra fotokurser. Hos oss hittar du fotokurser inom en mängd olika ämnen. Från fotografering till digitalfoto, bildbehandling, konstfoto och mycket mer. Och vi har kurser för både ungdomar och vuxna, nybörjare och fortsättare.

Foto
Läs vidare om "Musik"

Musik

Musik är glädje! Och man kan alltid lära sig att spela ett nytt instrument, vare sig man är ung eller gammal. På våra populära musikkurser finns allt från enskild undervisning till grupp. Vem vet, kanske bildar du ett band med dina nya kurskompisar?

Musik
Läs vidare om "Musikproduktion"

Musikproduktion

Är du intresserad av att lära dig mer om hur man producerar musik? Då är våra kurser i musikproduktion ett hett tips. Vi har kurser inom allt från ljud- och inspelningsteknik, Logic Pro, Garageband och låtskrivande. Om du är intresserad av komposition och låtskrivande ska du kika närmare på våra låtskrivarkurser. Vi har också kurser som kombinerar musikproduktion och låtskrivande.

Musikproduktion
Läs vidare om "Sång"

Sång

Inom ämnet sång har vi ett brett urval av kurser. Här kan du välja att gå en kurs i en specifik genre som: pop, soul, jazz, r’n’b eller musikal. Vi har sångkurser för nybörjare och dig som sjungit länge. Du kan välja att gå kurser i enskild sång eller körsång, på kvällar eller helger!

Sång
Läs vidare om "Teater"

Teater

Drömmer du om en framtid som skådespelare, eller vill du utmana dig själv med en lekfull nybörjarkurs i teater för vuxna? Inom teater och scenkonst hittar du allt från grundläggande terminskurser till fördjupningskurser i tekniker som Method Acting eller Meisner, toppat med workshops med spännande gästlärare för dig som vill utvecklas inom film eller på scenen. Och vi har teaterkurser för både barn och vuxna!

Teater

Se våra studerande uppträda live!

Kommande evenemang