Skriv för ditt liv – workshop i reflekterande skrivande

Information

Nivå
Öppen för alla
Ålder
Vuxen 16+
Lärare
Cecilia Alstermark
Startdatum
7 oktober 2023
Dag och tid
Lördagar 10:00-14:45
Antal tillfällen
2 st
Plats
Kulturama, hammarby sjöstad
Virkesvägen 21
Nummer
25194
Avgift
1 500 kr

Få platser kvar

Vill du skriva helt prestationsfritt? Prova på att skriva för ökad självkännedom, personlig utveckling, läkning och kreativitet på vår workshop i reflekterande skrivande!

Om kursen

Innehåll och Mål

Längtar du efter att skriva helt prestationsfritt?
Under två lördagar får du prova på att skriva för ökad självkännedom, personlig utveckling, läkning och kreativitet. Du får guidade skrivövningar och behöver inte låta någon annan läsa dina texter. Mellan övningarna pratar vi om våra upplevelser av skrivandet. Forskning visar att det reflekterande och expressiva skrivandet har både psykiska och fysiska hälsoeffekter. Några av dem är starkare immunförsvar, bättre självkänsla och sömn, mindre oro och depressiva symtom samt minskad risk för utmattningssyndrom. Dessutom visar forskningen att även den som är ovan vid att skriva kan få goda effekter av det.

Upplägg

Denna kurs går två lördagar och vi blandar guidade skrivövningar med att prata om vårt skrivande.

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs, alla är välkomna!

Kursledare

Cecilia Alstermark är författare, skrivpedagog och har utbildat sig i reflekterande och terapeutiskt skrivande. Cecilias ledord är kreativt, lustfyllt och prestigelöst. Läs mer om Cecilia och våra andra ledare här.

Alla våra kursledare genomgår Kulturamas och Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds ett internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt personlig och pedagogisk/metodisk utveckling.

Kursmaterial

Ingen extra kostnad för kursmaterial tillkommer.

Utvecklingsmöjligheter

På Kulturama hittar du många spännande kurser och workshops för dig som vill utvecklas mer, exempelvis Skriv, Skrivprocessen och Skriva poesi.  

Bra att veta 

Kursen går två lördagar: 7/10 och 14/10. Ta med dig papper och penna. Dator behövs inte.

Som deltagare hos oss på Kulturama har du rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln samt Dance & Gymshopen.

En del av studieförbundet Medborgarskolan

Välj kursområde

Läs vidare om "Dans"

Dans

Hitta din favorit bland våra alla våra danskurser, spännande workshops, fortbildningar och sommarkurser.

Dans
Läs vidare om "Film"

Film

Älskar du film och brinner för att berätta i rörliga bilder? Då ska du kika närmare på våra filmkurser. Här hittar du allt manuskurser till redigering.

Film
Läs vidare om "Foto"

Foto

Vill du utveckla ditt bildsinne och förmåga att använda kameran som verktyg i ditt skapande? Då ska du kika närmare på våra fotokurser. Hos oss hittar du fotokurser inom en mängd olika ämnen. Från fotografering till digitalfoto, bildbehandling, konstfoto och mycket mer. Och vi har kurser för både ungdomar och vuxna, nybörjare och fortsättare.

Foto
Läs vidare om "Musik"

Musik

Man kan alltid lära sig att spela ett nytt instrument, oavsett ålder och tidigare erfarenhet. Vissa instrument är enkla att lära sig, medan andra kräver mer övning. På våra populära musikkurser finns allt från workshops till grupp- och enskild undervisning. Vem vet, kanske bildar du ett band med dina nya kurskompisar?

Musik
Läs vidare om "Musikproduktion"

Musikproduktion

Är du intresserad av att lära dig mer om hur man producerar musik? Då är våra kurser i musikproduktion ett hett tips. Vi har kurser inom allt från ljud- och inspelningsteknik, Logic Pro X och GarageBand. Om du är intresserad av komposition och låtskrivande ska du titta närmare på våra låtskrivarkurser. Vi har även kurser som kombinerar musikproduktion och låtskrivande.

Musikproduktion
Läs vidare om "Sång"

Sång

Vill du utforska din rösts möjligheter, eller fokusera på en viss sånggenre? Hos oss på Kulturama finns det många olika genrer att utforska, oavsett om du vill prova på eller fördjupa dig inom en särskild sångstil. Vi har något för alla oavsett om du är barn eller vuxen. Du har även valmöjligheten att gå kurser i enskild sång eller körsång, på kvällar eller helger.

Sång
Läs vidare om "Teater"

Teater

Drömmer du om en framtid som skådespelare inom film eller teater eller vill du förbereda dig inför en audition? Eller vill du kanske utmana dig själv med en lekfull nybörjarkurs i teater? Då är du välkommen till oss på Kulturama!

Teater

Se våra studerande uppträda live!

Kommande evenemang