Scenisk framställning - Monolog

Information

Nivå
Öppen för alla
Ålder
Vuxen 16+
Lärare
Daniel Brandel
Startdatum
2 oktober 2023
Dag och tid
Måndagar 19:45-21:15
Antal tillfällen
8 st
Plats
Kulturama teatersalar
Virkesvägen 21
Nummer
67630
Avgift
1 960 kr
Alla föreställningar och konstnärliga processer innehåller många delmoment, monolog är en av dem. Du har kanske tittat på en föreställning och tänkt att du också skulle vilja prova att stå på en scen? På denna kurs får du under avslappnade former växa och lära dig att ta den platsen.

Om kursen

Innehåll och Mål

Detta är en kurs för dig som vill utvecklas som skådespelare och samtidigt är nyfiken på hur scenisk framställning går till. Hur något går från idé, till att det sedan framförs på scen för en publik. Det stora målet är att vi tillsammans ska skapa en monologföreställning, där du som deltagare framför en monolog, samtidigt som ensemblen förstärker din och varandras texter. Du kommer lära dig mer om hur en skådespelare och en ensembles gemensamma och individuella process kan gå till. Samt upptäcka en form som både tar hänsyn till det individuella och det gemensamma. 

Upplägg

Även om vi jobbar i monologform är målet att alla är på scen hela tiden. Det betyder att vi övar mycket på närvaro, fokus samt hur vi delar upp scenen så att det blir möjligt. Vi kommer börja med att lära känna varandra och bli trygga. Därefter genomläsning av texter, urval, löpande process av individuell framställning av monologerna samt ensembleträning för att kunna gestalta som en grupp.

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs. Alla är välkomna! Passar både dig som är helt ny eller som gått teater tidigare. 

Kursledare

Daniel Brandel är frilansande skådespelare, regissör och teaterlärare och jobbar både inom film, musikal och teater. Utbildad vid bla Calle Flygare och New York Film Academy. Läs mer om Daniel och våra andra ledare här.

Alla våra kursledare genomgår Kulturamas och Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds ett internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt personlig och pedagogisk/metodisk utveckling.

Kursmaterial

Ingen extra kostnad för kursmaterial tillkommer.

Utvecklingsmöjligheter

På Kulturama finns teaterkurser upp till fördjupningsnivå. Där erbjuder vi exempelvis Method Acting och Filmskådespelarteknik. Vi har även kurser i sång som kan passa dig som också vill utvecklas åt musikalhållet. Är du intresserad av att studera teater på en högre nivå har Kulturama en teaterutbildning på heltid för vuxna.  

Bra att veta 

Uppehåll för lov vecka 44.

Som deltagare hos oss på Kulturama har du rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln samt Dance & Gymshopen.

En del av studieförbundet Medborgarskolan

Välj kursområde

Läs vidare om "Dans"

Dans

Hitta din favorit bland våra alla våra danskurser, spännande workshops, fortbildningar och sommarkurser.

Dans
Läs vidare om "Film"

Film

Älskar du film och brinner för att berätta i rörliga bilder? Då ska du kika närmare på våra filmkurser. Här hittar du allt manuskurser till redigering.

Film
Läs vidare om "Foto"

Foto

Vill du utveckla ditt bildsinne och förmåga att använda kameran som verktyg i ditt skapande? Då ska du kika närmare på våra fotokurser. Hos oss hittar du fotokurser inom en mängd olika ämnen. Från fotografering till digitalfoto, bildbehandling, konstfoto och mycket mer. Och vi har kurser för både ungdomar och vuxna, nybörjare och fortsättare.

Foto
Läs vidare om "Musik"

Musik

Man kan alltid lära sig att spela ett nytt instrument, oavsett ålder och tidigare erfarenhet. Vissa instrument är enkla att lära sig, medan andra kräver mer övning. På våra populära musikkurser finns allt från workshops till grupp- och enskild undervisning. Vem vet, kanske bildar du ett band med dina nya kurskompisar?

Musik
Läs vidare om "Musikproduktion"

Musikproduktion

Är du intresserad av att lära dig mer om hur man producerar musik? Då är våra kurser i musikproduktion ett hett tips. Vi har kurser inom allt från ljud- och inspelningsteknik, Logic Pro X och GarageBand. Om du är intresserad av komposition och låtskrivande ska du titta närmare på våra låtskrivarkurser. Vi har även kurser som kombinerar musikproduktion och låtskrivande.

Musikproduktion
Läs vidare om "Sång"

Sång

Vill du utforska din rösts möjligheter, eller fokusera på en viss sånggenre? Hos oss på Kulturama finns det många olika genrer att utforska, oavsett om du vill prova på eller fördjupa dig inom en särskild sångstil. Vi har något för alla oavsett om du är barn eller vuxen. Du har även valmöjligheten att gå kurser i enskild sång eller körsång, på kvällar eller helger.

Sång
Läs vidare om "Teater"

Teater

Drömmer du om en framtid som skådespelare inom film eller teater eller vill du förbereda dig inför en audition? Eller vill du kanske utmana dig själv med en lekfull nybörjarkurs i teater? Då är du välkommen till oss på Kulturama!

Teater

Se våra studerande uppträda live!

Kommande evenemang