Saxofonensemble med storbandsfeeling. ODENPLAN

Information

Nivå
Fortsättning och avancerad
Ålder
Vuxen 18+
Startdatum
12 september 2023
Dag och tid
Tisdagar 19:30-21:00
Antal tillfällen
10 st
Plats
Medborgarskolan
Hagagatan 23 A
Nummer
25118
Avgift
3 500 kr

Fullbokad. Anmäl dig som reserv!

Drömmer du om att vara del av en saxofonkvintett? Här får du träna upp ensemblespel, lyssna och samspela.

Om kursen

Innehåll och mål

Här är fokus på att spela i en ensemblekonstellation, du bör ha gått kurser tidigare eller tillägnat dig kunskaper på annat sätt. Vi spelar musik ur storbandsrepertoaren eller motsvarande musikalisk kontext. Vi arbetar med improvisation och dynamiskt spel i grupp. Vi arbetar med intonation klangfärg. Du behöver känna dig bekväm med ditt instrument för att få ut det mesta av ensemblespelet.

Upplägg

Vi spelar i grupp och anpassar nivå och takt efter gruppens behov. Vi träffas en gång per vecka, du får ut mer av kursen om du avsätter tid för att öva hemma mellan gångerna.

Sättningen för den här ensemblen/saxofonkvintetten är i första hand 2 altsaxofoner, 2 tenorsaxofoner samt 1 baritonesaxofon. 
Sopransaxofon kan också vara möjligt att spela i ensemblen.

Uppge vilken saxofon du spelar när du anmäler dig till kursen. Sedan återkommer vi med besked om det finns plats i gruppen och om vi behöver ha någon form av provspel.

Förkunskaper

Du bör ha mycket god notvana och god instrumentkännedom, 10-12 terminers förkunskaper eller motsvarande. Du ska kunna läsa noter avista(dvs direkt från bladet) i lugnt tempo(ca 60bpm). Din utveckling är individuell och tiden du ger ditt spelande, liksom om du spelar andra instrument, påverkar din nivå.

Kursledare

Läs mer om våra kursledare här

Kursmaterial

Du har med dig din egen saxofon. Material sammanställt av kursledaren med utgångspunkt i gruppens behov. 

Utvecklingsmöjligheter

När kursen går mot sitt slut kommer du att erbjudas en fortsättningskurs på lämplig nivå. Din utveckling är individuell och påverkas av om du spelar andra instrument sedan tidigare och hur mycket tid du kan lägga på att öva.

Bra att veta

Uppehåll för kursen vecka 44.

Det går att hyra saxofon bland annat på Blåsspecialisten Jonas Näslund AB på Wallingatan 35, tel 08-411 29 29 https://jonasnaslundab.se eller hyra/köpa hos Selma Music i Uppsala, http://www.selmamusic.se/instrumentuthyrning. Titta även på https://www.windcorp.se

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln

Under den termin som du är deltagare hos Kulturama/Medborgarskolan får du 6 % rabatt på Bokus och 10 % rabatt på Akademibokhandeln. Läs mer om hur du gör här. 

En del av studieförbundet Medborgarskolan

Välj kursområde

Läs vidare om "Dans"

Dans

Hitta din favorit bland våra alla våra danskurser, spännande workshops, fortbildningar och sommarkurser.

Dans
Läs vidare om "Film"

Film

Älskar du film och brinner för att berätta i rörliga bilder? Då ska du kika närmare på våra filmkurser. Här hittar du allt manuskurser till redigering.

Film
Läs vidare om "Foto"

Foto

Vill du utveckla ditt bildsinne och förmåga att använda kameran som verktyg i ditt skapande? Då ska du kika närmare på våra fotokurser. Hos oss hittar du fotokurser inom en mängd olika ämnen. Från fotografering till digitalfoto, bildbehandling, konstfoto och mycket mer. Och vi har kurser för både ungdomar och vuxna, nybörjare och fortsättare.

Foto
Läs vidare om "Musik"

Musik

Man kan alltid lära sig att spela ett nytt instrument, oavsett ålder och tidigare erfarenhet. Vissa instrument är enkla att lära sig, medan andra kräver mer övning. På våra populära musikkurser finns allt från workshops till grupp- och enskild undervisning. Vem vet, kanske bildar du ett band med dina nya kurskompisar?

Musik
Läs vidare om "Musikproduktion"

Musikproduktion

Är du intresserad av att lära dig mer om hur man producerar musik? Då är våra kurser i musikproduktion ett hett tips. Vi har kurser inom allt från ljud- och inspelningsteknik, Logic Pro X och GarageBand. Om du är intresserad av komposition och låtskrivande ska du titta närmare på våra låtskrivarkurser. Vi har även kurser som kombinerar musikproduktion och låtskrivande.

Musikproduktion
Läs vidare om "Sång"

Sång

Vill du utforska din rösts möjligheter, eller fokusera på en viss sånggenre? Hos oss på Kulturama finns det många olika genrer att utforska, oavsett om du vill prova på eller fördjupa dig inom en särskild sångstil. Vi har något för alla oavsett om du är barn eller vuxen. Du har även valmöjligheten att gå kurser i enskild sång eller körsång, på kvällar eller helger.

Sång
Läs vidare om "Teater"

Teater

Drömmer du om en framtid som skådespelare inom film eller teater eller vill du förbereda dig inför en audition? Eller vill du kanske utmana dig själv med en lekfull nybörjarkurs i teater? Då är du välkommen till oss på Kulturama!

Teater

Se våra studerande uppträda live!

Kommande evenemang