Saxofon fortsättning plus, termin 4. ODENPLAN

Information

Nivå
Fortsättning plus
Ålder
Vuxen 16+
Startdatum
13 september 2023
Dag och tid
Onsdagar 19:30-21:00
Antal tillfällen
10 st
Plats
Medborgarskolan
Hagagatan 23 A
Nummer
25121
Avgift
3 000 kr

Få platser kvar

Saxofonens ton kan vara glödande sensuell eller kall och kylig. Gehörsspel, improvisationsövningar och spel efter noter.

Om kursen

Innehåll och mål

Vi fortsätter med gehörsspel, improvisationsövningar och spel efter noter. Vi ökar vår förståelse för form och harmonik. Vi utvecklar vårt individuella ”sound” och uttryck. Vi fördjupar vår förmåga att improvisera över olika låtar. Vi övar att spela solistiskt och ensemblemässigt. På lektionerna varvar vi teknikövningar, melodispel och komp, och har garanterat roligt tillsammans!

Upplägg

Vi spelar i grupp, och anpassar nivå och takt efter gruppens behov. Vi använder oss av beprövad repertoar ur jazz-, vis- och pop/rock-traditionen. Vi träffas en gång per vecka, och du får ut mer av kursen om du avsätter tid för att öva hemma mellan gångerna.

Förkunskaper

Du bör ha god notvana och instrumentkännedom, och behärska instrumentet obehindrat, minst 8-10 terminers förkunskaper eller motsvarande. Vi har flera olika nivåer på grupperna, och din utveckling är individuell. Gruppindelning sker i samråd med kursledaren.

Är du ny i gruppen vill vi gärna att du berättar vid din anmälan hur mycket du spelat tidigare, om du spelar något annat instrument och om du kan noter.

Kursledare

Läs mer om våra kursledare här

Kursmaterial

Vi kommer att utgå från spelboken ”Saxofonen och jag 4”, samt annat material som komplement till boken. Material sammanställt med utgångspunkt i gruppens behov. Du har med dig din egen saxofon. Spelboken ingår ej i kursavgiften. Du får mer information om kursmaterial i samband med kursstart.

Utvecklingsmöjligheter

När kursen går mot sitt slut kommer du att erbjudas en fortsättningskurs på lämplig nivå. Din utveckling är individuell, och påverkas av om du spelar andra instrument sedan tidigare och hur mycket tid du kan lägga på att öva.

Bra att veta

Uppehåll för kursen vecka 44.

Det går att hyra saxofon bland annat på Blåsspecialisten Jonas Näslund AB på Wallingatan 35, tel 08-411 29 29 https://jonasnaslundab.se eller hyra/köpa hos Selma Music i Uppsala, http://www.selmamusic.se/instrumentuthyrning. Titta även på https://www.windcorp.se

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln

Under den termin som du är deltagare hos Kulturama/Medborgarskolan får du 6 % rabatt på Bokus och 10 % rabatt på Akademibokhandeln. Läs mer om hur du gör här.

En del av studieförbundet Medborgarskolan

Välj kursområde

Läs vidare om "Dans"

Dans

Hitta din favorit bland våra alla våra danskurser, spännande workshops, fortbildningar och sommarkurser.

Dans
Läs vidare om "Film"

Film

Älskar du film och brinner för att berätta i rörliga bilder? Då ska du kika närmare på våra filmkurser. Här hittar du allt manuskurser till redigering.

Film
Läs vidare om "Foto"

Foto

Vill du utveckla ditt bildsinne och förmåga att använda kameran som verktyg i ditt skapande? Då ska du kika närmare på våra fotokurser. Hos oss hittar du fotokurser inom en mängd olika ämnen. Från fotografering till digitalfoto, bildbehandling, konstfoto och mycket mer. Och vi har kurser för både ungdomar och vuxna, nybörjare och fortsättare.

Foto
Läs vidare om "Musik"

Musik

Man kan alltid lära sig att spela ett nytt instrument, oavsett ålder och tidigare erfarenhet. Vissa instrument är enkla att lära sig, medan andra kräver mer övning. På våra populära musikkurser finns allt från workshops till grupp- och enskild undervisning. Vem vet, kanske bildar du ett band med dina nya kurskompisar?

Musik
Läs vidare om "Musikproduktion"

Musikproduktion

Är du intresserad av att lära dig mer om hur man producerar musik? Då är våra kurser i musikproduktion ett hett tips. Vi har kurser inom allt från ljud- och inspelningsteknik, Logic Pro X och GarageBand. Om du är intresserad av komposition och låtskrivande ska du titta närmare på våra låtskrivarkurser. Vi har även kurser som kombinerar musikproduktion och låtskrivande.

Musikproduktion
Läs vidare om "Sång"

Sång

Vill du utforska din rösts möjligheter, eller fokusera på en viss sånggenre? Hos oss på Kulturama finns det många olika genrer att utforska, oavsett om du vill prova på eller fördjupa dig inom en särskild sångstil. Vi har något för alla oavsett om du är barn eller vuxen. Du har även valmöjligheten att gå kurser i enskild sång eller körsång, på kvällar eller helger.

Sång
Läs vidare om "Teater"

Teater

Drömmer du om en framtid som skådespelare inom film eller teater eller vill du förbereda dig inför en audition? Eller vill du kanske utmana dig själv med en lekfull nybörjarkurs i teater? Då är du välkommen till oss på Kulturama!

Teater

Se våra studerande uppträda live!

Kommande evenemang