Sångimprovisation och stämsång

Information

Nivå
Fortbildning och kompetensutveckling
Ålder
20-70 år
Lärare
Kitte Ström
Startdatum
30 oktober 2023
Dag och tid
Måndag 09:00-17:00
Antal tillfällen
1 st
Plats
Kulturama, hammarby sjöstad
Virkesvägen 21
Nummer
76920
Avgift
2 369 kr
Få tips och inspiration att pröva olika vägar till improvisation och stämsång som sångare, körledare och pedagog.

Om kursen

Vilka riktar sig kursen till?

Kursen riktar sig till sångpedagoger och musiklärare inom kulturskola, grundskola, gymnasium och körledare.

Kursbeskrivning

Vi arbetar med att utveckla variation i sången med hjälp av improvisationsteknik inom olika genrer i den gehörsbaserade traditionen. Vi jobbar med stämsång på gehör med improvisatoriska inslag. 

Varför ska jag gå den här kursen?

Kursen riktar sig till dig som vill utveckla dina verktyg inom sång och körsång som körledare och/eller pedagog. För att stärka och vidareutveckla säkerhet samt frihet i ditt eget musicerande samt förmåga att kunna förmedla detta till elever/kördeltagare. Improvisation kan även stärka den sångtekniska utvecklingen och det sceniska uttrycket.

Lärare

Kitte Ström är utbildad sångpedagog på Ingesunds Musikhögskola inom både klassisk sång och jazz. Hon har stor erfarenhet som körledare och repetitör. Som sångerska har hon främst jobbat inom jazzgenrer och som körsångerska. Hon jobbar även med att komponera och arrangera. Kitte undervisar i röstteknik, interpretation och vokalensemble på Kulturama Konstnärliga Utbildningar och gymnasium.

Datum och kursens upplägg

Kursen ges måndag 30 oktober i Kulturamahuset, Virksevägen 21, Hammarby Sjöstad, Stockholm. Morgonkaffe, fika på förmiddag och eftermiddag samt lunch på restaurang Niklas & Friends ingår i priset. Start för dagen kl. 09.00 och avslut kl. 17.00. 

Pris och anmälan

Kursen kostar 1 895 kr + moms och inkluderar fika och lunch. Obs! endast 12 platser finns på kursen varför tidig anmälan rekommenderas. Anmäl dig senast 16/10.

En del av studieförbundet Medborgarskolan

Välj kursområde

Läs vidare om "Dans"

Dans

Hitta din favorit bland våra alla våra danskurser, spännande workshops, fortbildningar och sommarkurser.

Dans
Läs vidare om "Film"

Film

Älskar du film och brinner för att berätta i rörliga bilder? Då ska du kika närmare på våra filmkurser. Här hittar du allt manuskurser till redigering.

Film
Läs vidare om "Foto"

Foto

Vill du utveckla ditt bildsinne och förmåga att använda kameran som verktyg i ditt skapande? Då ska du kika närmare på våra fotokurser. Hos oss hittar du fotokurser inom en mängd olika ämnen. Från fotografering till digitalfoto, bildbehandling, konstfoto och mycket mer. Och vi har kurser för både ungdomar och vuxna, nybörjare och fortsättare.

Foto
Läs vidare om "Musik"

Musik

Man kan alltid lära sig att spela ett nytt instrument, oavsett ålder och tidigare erfarenhet. Vissa instrument är enkla att lära sig, medan andra kräver mer övning. På våra populära musikkurser finns allt från workshops till grupp- och enskild undervisning. Vem vet, kanske bildar du ett band med dina nya kurskompisar?

Musik
Läs vidare om "Musikproduktion"

Musikproduktion

Är du intresserad av att lära dig mer om hur man producerar musik? Då är våra kurser i musikproduktion ett hett tips. Vi har kurser inom allt från ljud- och inspelningsteknik, Logic Pro X och GarageBand. Om du är intresserad av komposition och låtskrivande ska du titta närmare på våra låtskrivarkurser. Vi har även kurser som kombinerar musikproduktion och låtskrivande.

Musikproduktion
Läs vidare om "Sång"

Sång

Vill du utforska din rösts möjligheter, eller fokusera på en viss sånggenre? Hos oss på Kulturama finns det många olika genrer att utforska, oavsett om du vill prova på eller fördjupa dig inom en särskild sångstil. Vi har något för alla oavsett om du är barn eller vuxen. Du har även valmöjligheten att gå kurser i enskild sång eller körsång, på kvällar eller helger.

Sång
Läs vidare om "Teater"

Teater

Drömmer du om en framtid som skådespelare inom film eller teater eller vill du förbereda dig inför en audition? Eller vill du kanske utmana dig själv med en lekfull nybörjarkurs i teater? Då är du välkommen till oss på Kulturama!

Teater

Se våra studerande uppträda live!

Kommande evenemang