Händer på pianotangenter

Piano grupp 7-17 år Intresseanmälan

Information

Nivå
Öppen för alla
Ålder
7-17 år
Startdatum
7 februari 2022
Antal tillfällen
11 st
Plats
Kulturama, Hammarby Sjöstad
Virkesvägen 21
Avgift
1 350 kr
Spela piano - Förverkliga din dröm och upplev glädjekällan i att musicera.

Om kursen

Intresseanmälan / Kursavgift

Intresseanmälan är avgiftsfri och inte bindande. Kursavgiften för pianokurser 10x45 min är 1350 kr. 

Om pianokurserna ännu ej är uppplagda, fulltecknade eller att tiderna inte passar kan du göra en intresseanmälan.
Skriv gärna nivå och önskemål om dag och tid i kommentarsfältet på anmälan.

När kursen/kurserna är upplagda kommer du få erbjudande om att anmäla dig till den.

Innehåll

Nybörjarkurs i klassiskt pianospel och ackordspel med en blandad rolig repertoar. Du får lära dig hur klaviaturen fungerar och grunderna i hur man läser noter efter notsystem. Noterna blir din hjälp till att ta ut melodier och rytmer till olika genrer. Du får också lära dig att tyda ackordbeteckningar och spela enkla ackord till lätta trevliga låtar. 

Fortsättningskurs i klassiskt pianospel och ackordspel med en blandad rolig repertoar. Noterna blir din hjälp till att ta ut melodier och rytmer. På fortsättningskursen utvecklar vi notspelet med lite svårare rytmer och melodier och utökar till mera ackordspel till låtar i olika genrer. Vi berör både visor, folkmusik, pop och klassisk musik.

Brukspiano går ut på att träna upp användningen av pianot som ackordinstrument. Här lär du dig att spela både visor, jazz och poplåtar efter ackordanalys. Du lär dig på så sätt kompa både dig själv och andra och kan också lättare spela med i olika ensemblegrupper.

Kursupplägg

Undervisningen startar i vecka 6.
Alla pianokurser i grupp bedrivs i Kulturamas pianostudio - en modern undervisningsstudio utrustad med digitalpianon med hörlurar - ett piano för varje elev. Detta möjliggör både samspel och individuellt arbete och varje elev kan på så sätt vara aktiv under hela lektionen.
Kursen bedrivs varje vecka med uppehåll för lov. Det är viktigt att du har tillgång till ett eget piano eller synt för övning.
Max 7 deltagare.

Kursledare

Vi har flera Kursledare inom detta ämne. GÅ in HÄR för att läsa mer om dom!

Kontakt

Kontaktperson

Musik & Sång - Kursverksamheten 010-1576100

En del av studieförbundet Medborgarskolan

Välj kursområde

Läs vidare om "Dans"

Dans

Hitta din favorit bland våra alla våra danskurser, spännande workshops, fortbildningar och sommarkurser.

Dans
Läs vidare om "Film"

Film

Älskar du film och brinner för att berätta i rörliga bilder? Då ska du kika närmare på våra filmkurser. Här hittar du allt manuskurser till redigering.

Film
Läs vidare om "Foto"

Foto

Utveckla ditt bildsinne och förmåga att använda kameran som verktyg i ditt skapande. Då ska du kika närmare på våra fotokurser. Hos oss hittar du fotokurser inom en mängd olika ämnen. Från fotografering till digitalfoto, bildbehandling, konstfoto och mycket mer. Och vi har kurser för både ungdomar och vuxna, nybörjare och fortsättare.

Foto
Läs vidare om "Musik"

Musik

Musik är glädje! Och man kan alltid lära sig att spela ett nytt instrument, vare sig man är ung eller gammal. På våra populära musikkurser finns allt från enskild undervisning till grupp. Vem vet, kanske bildar du ett band med dina nya kurskompisar?

Musik
Läs vidare om "Musikproduktion"

Musikproduktion

Är du intresserad av att lära dig mer om hur man producerar musik? Då är våra kurser i musikproduktion ett hett tips. Vi har kurser inom allt från ljud- och inspelningsteknik, Logic Pro, Garageband och låtskrivande. Om du är intresserad av komposition och låtskrivande ska du kika närmare på våra låtskrivarkurser. Vi har också kurser som kombinerar musikproduktion och låtskrivande.

Musikproduktion
Läs vidare om "Sång"

Sång

Inom ämnet sång har vi ett brett urval av kurser. Här kan du välja att gå en kurs i en specifik genre som: pop, soul, jazz, r’n’b eller musikal. Vi har sångkurser för nybörjare och dig som sjungit länge. Du kan välja att gå kurser i enskild sång eller körsång, på kvällar eller helger!

Sång
Läs vidare om "Teater"

Teater

Drömmer du om en framtid som skådespelare, eller vill du utmana dig själv med en lekfull nybörjarkurs i teater för vuxna? Inom teater och scenkonst hittar du allt från grundläggande terminskurser till fördjupningskurser i tekniker som Method Acting eller Meisner, toppat med workshops med spännande gästlärare för dig som vill utvecklas inom film eller på scenen. Och vi har teaterkurser för både barn och vuxna!

Teater

Se våra studerande uppträda live!

Kommande evenemang