Cookies ger oss information om hur du använder sajten, så att vi kan förbättra upplevelsen för dig. Läs mer om cookies här.

Persisk dans. Nybörjare

Upplev dansens glädje, välkommen till en av alla Kulturamas danskurser i Stockholm. Lär dig dansa Persisk dans! Persisk dans är en mjuk och rytmisk dansform som betonar användandet av händer och handleder.

En del av studieförbundet Medborgarskolan

Information

Nivå
Öppen för alla
Ålder
Vuxen 16+
Lärare
Maria Granström
Startdatum
22 Januari 2019
Dag och tid
Tisdagar 19:45-21:00
Antal tillfällen
11 st
Plats
Kulturama, Virkesvägen 21
Virkesvägen 21
Avgift
1 925 kr

Om kursen

Förkunskapskrav

Inga- Vi tar hand om dig!

Kursinnehåll

Upplev en ny sida av dans från Mellanöstern!

Persisk dans är en mjuk och rytmisk dansform som betonar användandet av händer och handleder. Kroppens rörelser, händernas och handledernas former, det rytmiska fotarbetet, isolering och samordning av armar och ben är alla integrerade för att fånga den persiska estetiken i kroppens linjer. Under lektionen går vi igenom grundläggande fotarbete och handrörelser som sätts samman till stegkombinationer och så småningom en koreografi till persisk klassisk musik.

Klädsel

Bekväma kläder som tillåter fri rörelse. Vi dansar oftast barfota eller med mjuka skor.

(Om du p.g.a. av skador eller liknande föredrar att ha skor går det självklart också bra.)

 

Utvecklingsmöjligheter

Du som vill komplettera med annan träning som har dansanknytning kan prova Latin fitness.

Kursledare

Maria Granström

Maria är en professionell artist och instruktör med femton års erfarenhet av orientalisk dans - såväl den arabiska "magdansen" som den klassiska persiska dansen. Hon uppträder regelbundet på fester i Stockholmsområdet och är sedan 2016 medlem i den internationella persiska dansgruppen Helia Dance Company. Maria började undervisa orientalisk dans 2008. I sin undervisning är hon uppskattad för såväl sin pedagogik och utvecklande teknikträning som flödande och fantasirika koreografier. Extra vikt läggs vid att varje individ ska få ta plats och skapa ett eget uttryck i dansen.

 

Mer information finns på www.mariaoriental.com .

 

Kontakt

Kontaktperson

Lovisa Ahlinder 010-1576218

Se våra studerande uppträda live!

Kommande evenemang