Orientalisk dans/Magdans Nybörjare

Information

Nivå
Nybörjare
Ålder
Vuxen 16+
Lärare
Bia Bergström
Startdatum
6 september 2023
Dag och tid
Onsdagar 18:00-19:30
Antal tillfällen
12 st
Plats
Kulturama danssalar
Virkesvägen 21
Nummer
25230
Avgift
2 700 kr
Orientalisk dans innehåller allt från folklore till den moderna cabaretstilen magdans. Man använder sig av mjuka sensuella rörelser men också av rytmiska hårda höftrörelser, ibland med slöja, käpp eller fingercymbaler.

Om kursen

Orientalisk dans dansas framförallt i Egypten, Libanon och Turkiet men också i länderna runt omkring. Dansen innehåller allt från folklore till den moderna cabaretstilen magdans. Man använder sig av mjuka sensuella rörelser men också av rytmiska hårda höftrörelser, ibland med slöja, käpp eller fingercymbaler. 

Förkunskapskrav

Inga förkunskaper krävs.

Kursinnehåll

Klassen börjar med uppvärmning som bla innehåller styrkeövningar, isolationsövningar och rörlighetsövningar. Fortsätter med att hitta olika höftrörelser,cirklar i bröstkorg och handleder,steg och skak av olika slag. 

Vi sätter på ett lättsamt sätt ihop rörelserna till olika kombinationer. 

Utvecklingsmöjligheter

På Kulturama finns jazzkurser upp till avancerad nivå. Vi har även mixade klasser där inslag från modern och nutida dans kommer in. Jazzen är nära släkt både med streetdans och stepp. Fortsätter du i den riktningen kommer du ha glädje av jazzträningen. För dig som vill komplettera med annan träning som har dansanknytning finns Latin Fitness.

Kursledare

Bia Bergström

Har undervisat mer än 10 år. Främst på olika dansskolor i Stockholm men även ute i landet. Och i Finland. Bia har tidigare arbetat som dansare i gruppen Astarte men framförallt som solodansös. 

Bra att veta

Uppehåll för lov v 44.

Som deltagare hos oss på Kulturama har du rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln samt Dance & Gymshopen.

En del av studieförbundet Medborgarskolan

Välj kursområde

Läs vidare om "Dans"

Dans

Hitta din favorit bland våra alla våra danskurser, spännande workshops, fortbildningar och sommarkurser.

Dans
Läs vidare om "Film"

Film

Älskar du film och brinner för att berätta i rörliga bilder? Då ska du kika närmare på våra filmkurser. Här hittar du allt manuskurser till redigering.

Film
Läs vidare om "Foto"

Foto

Vill du utveckla ditt bildsinne och förmåga att använda kameran som verktyg i ditt skapande? Då ska du kika närmare på våra fotokurser. Hos oss hittar du fotokurser inom en mängd olika ämnen. Från fotografering till digitalfoto, bildbehandling, konstfoto och mycket mer. Och vi har kurser för både ungdomar och vuxna, nybörjare och fortsättare.

Foto
Läs vidare om "Musik"

Musik

Man kan alltid lära sig att spela ett nytt instrument, oavsett ålder och tidigare erfarenhet. Vissa instrument är enkla att lära sig, medan andra kräver mer övning. På våra populära musikkurser finns allt från workshops till grupp- och enskild undervisning. Vem vet, kanske bildar du ett band med dina nya kurskompisar?

Musik
Läs vidare om "Musikproduktion"

Musikproduktion

Är du intresserad av att lära dig mer om hur man producerar musik? Då är våra kurser i musikproduktion ett hett tips. Vi har kurser inom allt från ljud- och inspelningsteknik, Logic Pro X och GarageBand. Om du är intresserad av komposition och låtskrivande ska du titta närmare på våra låtskrivarkurser. Vi har även kurser som kombinerar musikproduktion och låtskrivande.

Musikproduktion
Läs vidare om "Sång"

Sång

Vill du utforska din rösts möjligheter, eller fokusera på en viss sånggenre? Hos oss på Kulturama finns det många olika genrer att utforska, oavsett om du vill prova på eller fördjupa dig inom en särskild sångstil. Vi har något för alla oavsett om du är barn eller vuxen. Du har även valmöjligheten att gå kurser i enskild sång eller körsång, på kvällar eller helger.

Sång
Läs vidare om "Teater"

Teater

Drömmer du om en framtid som skådespelare inom film eller teater eller vill du förbereda dig inför en audition? Eller vill du kanske utmana dig själv med en lekfull nybörjarkurs i teater? Då är du välkommen till oss på Kulturama!

Teater

Se våra studerande uppträda live!

Kommande evenemang