Cookies ger oss information om hur du använder sajten, så att vi kan förbättra upplevelsen för dig. Läs mer om cookies här.

Orientalisk dans - Nybörjare

Information

Nivå
Nybörjare
Ålder
Vuxen 16+
Lärare
Maria Granström
Startdatum
15 September 2020
Dag och tid
Tisdagar 18:50-20:05
Antal tillfällen
5 st
Plats
Kulturama, Hammarby Sjöstad
Virkesvägen 21
Avgift
980 kr
Upplev dansens glädje, välkommen till en av alla Kulturamas danskurser i Stockholm. Lär dig dansa Orientalisk dans!

Om kursen

Förkunskapskrav

Som nybörjare behöver du inte ha någon erfarenhet av Orientalisk dans men gärna om du dansat tidigare i någon form.

Kursinnehåll

Kursen riktar sig till dig som har minst ett års förkunskaper i orientalisk dans. Varje termin innehåller ett nytt tema och en ny koreografi. Lektionerna byggs upp för att ge alla deltagare en utmaning, oavsett nivå.

Varje lektion börjar med uppvärmning och grundläggande teknikträning där vi går igenom rörelser i höfter, bröstkorg, mage och axlar. Vi repeterar grundläggande steg, lär oss nya förflyttningssteg och introducerar spel med fingercymbaler.

Klädsel

Bekväma kläder som tillåter fri rörelse och gärna en sjal som markerar höfterna. Vi dansar oftast barfota eller med mjuka skor.

Om du på grund av skador eller liknande föredrar att använda skor går det självklart också bra.

Utvecklingsmöjligheter

Vi kan erbjuda Kathak och ATS - American Tribal Style (Bellydance) för dig som vill komplettera eller prova på andra dansformer från Mellanöstern och Indien.

Kursledare

Maria Granström

Maria är en professionell artist och instruktör med femton års erfarenhet av orientalisk dans - såväl den arabiska "magdansen" som den klassiska persiska dansen. Hon uppträder regelbundet på fester i Stockholmsområdet och är sedan 2016 medlem i den internationella persiska dansgruppen Helia Dance Company. Maria började undervisa orientalisk dans 2008. I sin undervisning är hon uppskattad för såväl sin pedagogik och utvecklande teknikträning som flödande och fantasirika koreografier. Extra vikt läggs vid att varje individ ska få ta plats och skapa ett eget uttryck i dansen.

Mer information finns på www.mariaoriental.se

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln samt Dance & Gymshopen

Som deltagare hos oss på Kulturama har du rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln samt Dance & Gymshopen. Detaljerad information kommer i ett speciellt utskick i samband med din kallelse när du anmält dig till kursen.

 

 

Kontakt

Kontaktperson

Debbie Dahlén 010-157 62 32

En del av studieförbundet Medborgarskolan

Välj kursområde

Läs vidare om "Dans"

Dans

Hitta din favorit bland våra alla våra danskurser, spännande workshops, fortbildningar och sommarkurser.

Dans
Läs vidare om "Film"

Film

Älskar du film och brinner för att berätta i rörliga bilder? Då ska du kika närmare på våra filmkurser. Här hittar du allt manuskurser till redigering.

Film
Läs vidare om "Foto"

Foto

Utveckla ditt bildsinne och förmåga att använda kameran som verktyg i ditt skapande. Då ska du kika närmare på våra fotokurser. Hos oss hittar du fotokurser inom en mängd olika ämnen. Från fotografering till digitalfoto, bildbehandling, konstfoto och mycket mer. Och vi har kurser för både ungdomar och vuxna, nybörjare och fortsättare.

Foto
Läs vidare om "Musik"

Musik

Musik är glädje! Och man kan alltid lära sig att spela ett nytt instrument, vare sig man är ung eller gammal. På våra populära musikkurser finns allt från enskild undervisning till grupp. Vem vet, kanske bildar du ett band med dina nya kurskompisar?

Musik
Läs vidare om "Musikproduktion"

Musikproduktion

Är du intresserad av att lära dig mer om hur man producerar musik? Då är våra kurser i musikproduktion ett hett tips. Vi har kurser inom allt från ljud- och inspelningsteknik, Logic Pro, Garageband och låtskrivande. Om du är intresserad av komposition och låtskrivande ska du kika närmare på våra låtskrivarkurser. Vi har också kurser som kombinerar musikproduktion och låtskrivande.

Musikproduktion
Läs vidare om "Sång"

Sång

Inom ämnet sång har vi ett brett urval av kurser. Här kan du välja att gå en kurs i en specifik genre som: pop, soul, jazz, r’n’b eller musikal. Vi har sångkurser för nybörjare och dig som sjungit länge. Du kan välja att gå kurser i enskild sång eller körsång, på kvällar eller helger!

Sång
Läs vidare om "Teater"

Teater

Drömmer du om en framtid som skådespelare, eller vill du utmana dig själv med en lekfull nybörjarkurs i teater för vuxna? Inom teater och scenkonst hittar du allt från grundläggande terminskurser till fördjupningskurser i tekniker som Method Acting eller Meisner, toppat med workshops med spännande gästlärare för dig som vill utvecklas inom film eller på scenen. Och vi har teaterkurser för både barn och vuxna!

Teater

Se våra studerande uppträda live!

Kommande evenemang