Cookies ger oss information om hur du använder sajten, så att vi kan förbättra upplevelsen för dig. Läs mer om cookies här.

Orientalisk dans. Fortsättning

Upplev dansens glädje, välkommen till en av alla Kulturamas danskurser i Stockholm. Lär dig dansa Orientalisk dans! Under kursen går vi igenom grundläggande rörelser och steg inom den orientaliska dansen.

En del av studieförbundet Medborgarskolan

Information

Nivå
Öppen för alla
Ålder
Vuxen 16+
Lärare
Maria Granström
Startdatum
22 Januari 2019
Dag och tid
Tisdagar 18:25-19:40
Antal tillfällen
11 st
Plats
Kulturama, Virkesvägen 21
Virkesvägen 21
Avgift
1 925 kr

Om kursen

Förkunskapskrav

Fortsättning. Du ska dansat orientalisk dans 2 terminer eller mer.

Kursinnehåll

Kursen riktar sig till dig som har minst ett års förkunskaper i orientalisk dans. Varje termin innehåller ett nytt tema och en ny koreografi. Lektionerna byggs upp för att ge alla deltagare en utmaning, oavsett nivå.

Varje lektion börjar med uppvärmning och grundläggande teknikträning där vi går igenom rörelser i höfter, bröstkorg, mage och axlar. Vi repeterar grundläggande steg, lär oss nya förflyttningssteg och introducerar spel med fingercymbaler.

Klädsel

Bekväma kläder som tillåter fri rörelse och gärna en sjal som markerar höfterna. Vi dansar oftast barfota eller med mjuka skor.

 (Om du p.g.a. av skador eller liknande föredrar att ha skor går det självklart också bra.)

Utvecklingsmöjligheter

Du som vill komplettera med annan dans i samma andarekommenderar vi de andra dansstilarna från Mellanöstern och Indien, exempelvis persisk dans, kathak och ATS- American Tribal Style (bellydance).

  .

Kursledare

Maria Granström

Maria är en professionell artist och instruktör med femton års erfarenhet av orientalisk dans - såväl den arabiska "magdansen" som den klassiska persiska dansen. Hon uppträder regelbundet på fester i Stockholmsområdet och är sedan 2016 medlem i den internationella persiska dansgruppen Helia Dance Company. Maria började undervisa orientalisk dans 2008. I sin undervisning är hon uppskattad för såväl sin pedagogik och utvecklande teknikträning som flödande och fantasirika koreografier. Extra vikt läggs vid att varje individ ska få ta plats och skapa ett eget uttryck i dansen.

 

Mer information finns på www.mariaoriental.com .

 

Kontakt

Kontaktperson

Lovisa Ahlinder 010-1576218

Se våra studerande uppträda live!

Kommande evenemang