Cookies ger oss information om hur du använder sajten, så att vi kan förbättra upplevelsen för dig. Läs mer om cookies här.

Modern dans/Contemporary - Fortsättning

Information

Nivå
Fortsättning
Ålder
Vuxen 16+
Lärare
Amanda Lidholm
Startdatum
14 september 2021
Dag och tid
Tisdagar 19:35-21:05
Antal tillfällen
12 st
Plats
Kulturama, Hammarby Sjöstad
Virkesvägen 21
Avgift
2 600 kr
Upplev dansens glädje, välkommen till en av alla Kulturamas danskurser i Stockholm. Genom att träna modern dans bygger du en stark fysik.

Om kursen

Förkunskapskrav

Du ska ha dansat Modern dans/Contemporary i 3 terminer eller motsvarande.

Kursinnehåll

Klassen börjar med en mjuk uppvärmning där alla tar en stund för att landa i rummet. Det
övergår sedan i en mer fysisk utmaning där vi jobbar med styrka och teknik. Vi rör oss över golvet
och jobbar sedan med en koreografi som ofta består av mycket dynamik, golvarbete och flow. Min
förhoppning är att alla känner att de får en utmaning och att de utvecklas men framförallt att det är
kul!

Utvecklingsmöjligheter

På Kulturama finns kurser i modern och nutida dans upp till fortsättningsnivå. Alla de scenkonstnärliga dansformerna korsbefruktar varandra vilket betyder att man för att utvecklas inom modern och nutida dans kan träna både balett och/eller jazz. Vi har även mixade klasser där inslag från både jazz, show och modern och nutida dans kommer in.

Kursledare

Amanda Lidholm

Amanda har många utbildningar bakom sig; Katedralskolan gymnasium, Lunnevads folkhögskola, Jennie Widegrens danslinje och IWANSON - School of contemporary dance i München där hon tog sin examen som professionell dansare år 2014. Sedan dess har hon frilansat runtom om i världen och varit verksam som koreograf, pedagog och dansare. Hon har koreograferat flera stycken, däribland ett modernt stycke till "Avayava Contemporary Dance Festival" i Indien samt ”Dimensioner” ,en duett som riktar sig till ungdomar. Hon har medverkat i föreställningar med Celidance - ett Skellefteå baserat kompani, samt diverse tv- och filmproduktioner såsom " Allsång på Skansen, ”Sommarkrysset” , dansfilmen ”Öjn” – en konstnärlig dansfilm producerad på Gotland. Nu jobbar hon som en av dansarna för Sthlmdolls. Amanda har även jobbat som lärare på Performing Arts School i Göteborg. Amanda är en bred dansare med mycket erfarenheter bakom sig och hon brinner för jazz och modernt.  

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln samt Dance & Gymshopen

Som deltagare hos oss på Kulturama har du rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln samt Dance & Gymshopen. Detaljerad information kommer i ett speciellt utskick i samband med din kallelse när du anmält dig till kursen.

Bra att veta

Uppehåll för lov v 44.

Kontakt

Kontaktperson

Caroline Sjölund 010-1576100

En del av studieförbundet Medborgarskolan

Välj kursområde

Läs vidare om "Dans"

Dans

Hitta din favorit bland våra alla våra danskurser, spännande workshops, fortbildningar och sommarkurser.

Dans
Läs vidare om "Film"

Film

Älskar du film och brinner för att berätta i rörliga bilder? Då ska du kika närmare på våra filmkurser. Här hittar du allt manuskurser till redigering.

Film
Läs vidare om "Foto"

Foto

Utveckla ditt bildsinne och förmåga att använda kameran som verktyg i ditt skapande. Då ska du kika närmare på våra fotokurser. Hos oss hittar du fotokurser inom en mängd olika ämnen. Från fotografering till digitalfoto, bildbehandling, konstfoto och mycket mer. Och vi har kurser för både ungdomar och vuxna, nybörjare och fortsättare.

Foto
Läs vidare om "Musik"

Musik

Musik är glädje! Och man kan alltid lära sig att spela ett nytt instrument, vare sig man är ung eller gammal. På våra populära musikkurser finns allt från enskild undervisning till grupp. Vem vet, kanske bildar du ett band med dina nya kurskompisar?

Musik
Läs vidare om "Musikproduktion"

Musikproduktion

Är du intresserad av att lära dig mer om hur man producerar musik? Då är våra kurser i musikproduktion ett hett tips. Vi har kurser inom allt från ljud- och inspelningsteknik, Logic Pro, Garageband och låtskrivande. Om du är intresserad av komposition och låtskrivande ska du kika närmare på våra låtskrivarkurser. Vi har också kurser som kombinerar musikproduktion och låtskrivande.

Musikproduktion
Läs vidare om "Sång"

Sång

Inom ämnet sång har vi ett brett urval av kurser. Här kan du välja att gå en kurs i en specifik genre som: pop, soul, jazz, r’n’b eller musikal. Vi har sångkurser för nybörjare och dig som sjungit länge. Du kan välja att gå kurser i enskild sång eller körsång, på kvällar eller helger!

Sång
Läs vidare om "Teater"

Teater

Drömmer du om en framtid som skådespelare, eller vill du utmana dig själv med en lekfull nybörjarkurs i teater för vuxna? Inom teater och scenkonst hittar du allt från grundläggande terminskurser till fördjupningskurser i tekniker som Method Acting eller Meisner, toppat med workshops med spännande gästlärare för dig som vill utvecklas inom film eller på scenen. Och vi har teaterkurser för både barn och vuxna!

Teater

Se våra studerande uppträda live!

Kommande evenemang