Cookies ger oss information om hur du använder sajten, så att vi kan förbättra upplevelsen för dig. Läs mer om cookies här.

Kortfilm och Dramatisering - Genus och Queerinriktning Nyhet!

Information

Nivå
Öppen för alla
Ålder
Vuxen 16+
Lärare
Lovisa Ahlinder
Startdatum
19 Oktober 2019
Dag och tid
Lör, Sön 10:00-15:00
Antal tillfällen
4 st
Plats
Kulturama, Hammarby Sjöstad
Virkesvägen 21
Avgift
2 850 kr
Vill du utmana invanda sterotypa roller på ett kreativt sätt? Då är detta en kurs för dig!

Om kursen

Innehåll och Mål

I denna helgkurs arbetar vi med att utmana sterotypa könsroller, bemöta invanda strukturella mönster och skapa nya roller och uttryck framför kameran.

Vi utgår ifrån grunderna i genusvetenskapliga teorier och diskuterar begrepp inom Genus och Queer för att synliggöra och förstå invanda mönster och stereotypa karaktärer i film, därefter dammar vi av dels kända scener och karaktärer i filmer och provar att skapa dessa på nytt utifrån din egen kreativa förmåga!

I kursen finns möjlighet att arbeta utifrån redan kända verk men även att skapa helt egna filmmanus.

Upplägg

Grundläggande genomgång av begrepp inom Genus och Queer med inriktning på film.

Praktiskt och kreativt arbete med fokus på karaktärsarbete, filmisk gestaltning, improvisering och eget berättande.

Enkel kunskap inom filmande för inspelning av kortfilm.

Enkel kunskap inom redigering och ljud för sammanställning av film.

 

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs- Nybörjarnivå.

Alla är välkomna!

Kursledare

Alla våra kursledare genomgår Kulturamas och Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds ett internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt personlig och pedagogisk/metodisk utveckling. 

Kursmaterial

Ingen extra kostnad för kursmaterial tillkommer.  

 

Bra att veta

Helgkurs vecka 42 samt 43.

Lördag och söndag kl 10.00-15.00, med lunchpaus.

Du kan också få uppgifter mellan träffarna att öva på.

Du kommer att behöva tillgång till enklare redigeringsprogram som exempelvis Imovie för att kunna träna mellan gångerna.

 

Kontakt

Kontaktperson

Sthm3 010-157 60 00

En del av studieförbundet Medborgarskolan

Välj kursområde

Läs vidare om “Film”

Film

Älskar du film och brinner för att berätta i rörliga bilder? Då ska du kika närmare på våra filmkurser. Här hittar du allt manuskurser till redigering.

Film
Läs vidare om “Foto”

Foto

Utveckla ditt bildsinne och förmåga att använda kameran som verktyg i ditt skapande. Då ska du kika närmare på våra fotokurser. Hos oss hittar du fotokurser inom en mängd olika ämnen. Från fotografering till digitalfoto, bildbehandling, konstfoto och mycket mer. Och vi har kurser för både ungdomar och vuxna, nybörjare och fortsättare.

Foto
Läs vidare om “Musik”

Musik

Musik är glädje! Och man kan alltid lära sig att spela ett nytt instrument, vare sig man är ung eller gammal. På våra populära musikkurser finns allt från enskild undervisning till grupp. Vem vet, kanske bildar du ett band med dina nya kurskompisar?

Musik
Läs vidare om “Musikproduktion”

Musikproduktion

Är du intresserad av att lära dig mer om hur man producerar musik? Då är våra kurser i musikproduktion ett hett tips. Vi har kurser inom allt från ljud- och inspelningsteknik, Logic Pro, Garageband och låtskrivande. Om du är intresserad av komposition och låtskrivande ska du kika närmare på våra låtskrivarkurser. Vi har också kurser som kombinerar musikproduktion och låtskrivande.

Musikproduktion
Läs vidare om “Sång”

Sång

Inom ämnet sång har vi ett brett urval av kurser. Här kan du välja att gå en kurs i en specifik genre som: pop, soul, jazz, r’n’b eller musikal. Vi har sångkurser för nybörjare och dig som sjungit länge. Du kan välja att gå kurser i enskild sång eller körsång, på kvällar eller helger!

Sång
Läs vidare om “Teater”

Teater

Drömmer du om en framtid som skådespelare, eller vill du utmana dig själv med en lekfull nybörjarkurs i teater för vuxna? Inom teater och scenkonst hittar du allt från grundläggande terminskurser till fördjupningskurser i tekniker som Method Acting eller Meisner, toppat med workshops med spännande gästlärare för dig som vill utvecklas inom film eller på scenen. Och vi har teaterkurser för både barn och vuxna!

Teater

Se våra studerande uppträda live!

Kommande evenemang