Kortfilm 13-16 år

Information

Nivå
Åldersinriktat
Ålder
13-16 år
Lärare
Anton Flygare
Startdatum
20 april 2023
Dag och tid
Torsdagar 17:30-19:45
Antal tillfällen
7 st
Plats
Kulturama teatersalar
Virkesvägen 21
Nummer
24966
Avgift
2 100 kr
Har du gått teater eller filmskådespeleri innan och vill lära dig om manus och vad man ska tänka på när man agerar framför kameran i olika scener för att det ska bli bäst filmat, då är detta kursen för dig!

Om kursen

Innehåll och Mål

På denna kurs får du möjlighet att lära dig de första enkla stegen i att skriva manus, du kommer få lätt regi i hur man agerar framför kameran för att få de bästa klippen samt några tips om filmning. 

Upplägg

Tillsammans skapar gruppen ett kortare manus vars scener sedan filmas med deltagarna själva som rollkaraktärer framför kameran. Ledaren filmar och klipper ihop scenerna till en kort film/berättelse.

Förkunskaper

Passar dig som gått teater eller filmskådespeleri tidigare. 

Kursledare

Anton Flygare

Anton är utbildad klippare och filmskapare med en passion för film. Läs mer om Anton och våra andra ledare här.

Alla våra kursledare genomgår Kulturamas och Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds ett internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt personlig och pedagogisk/metodisk utveckling.

Kursmaterial

Ingen extra kostnad för kursmaterial tillkommer.  

Utvecklingsmöjligheter

Kulturama har ett brett utbud av teaterkurser för alla åldrar. Vi kan även erbjuda kurser i dans, sång och musikal.

Bra att veta

Uppehåll för lov v20. Ledaren filmar under kurstillfällena och du kommer få med dig ett mindre inspelat material hem efter avslutad kurs. Deltagarna kommer själva inte att filma eller klippa materialet.

Som deltagare hos oss på Kulturama har du rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln samt Dance & Gymshopen.

En del av studieförbundet Medborgarskolan

Välj kursområde

Läs vidare om "Dans"

Dans

Hitta din favorit bland våra alla våra danskurser, spännande workshops, fortbildningar och sommarkurser.

Dans
Läs vidare om "Film"

Film

Älskar du film och brinner för att berätta i rörliga bilder? Då ska du kika närmare på våra filmkurser. Här hittar du allt manuskurser till redigering.

Film
Läs vidare om "Foto"

Foto

Vill du utveckla ditt bildsinne och förmåga att använda kameran som verktyg i ditt skapande? Då ska du kika närmare på våra fotokurser. Hos oss hittar du fotokurser inom en mängd olika ämnen. Från fotografering till digitalfoto, bildbehandling, konstfoto och mycket mer. Och vi har kurser för både ungdomar och vuxna, nybörjare och fortsättare.

Foto
Läs vidare om "Musik"

Musik

Man kan alltid lära sig att spela ett nytt instrument, oavsett ålder och tidigare erfarenhet. Vissa instrument är enkla att lära sig, medan andra kräver mer övning. På våra populära musikkurser finns allt från workshops till grupp- och enskild undervisning. Vem vet, kanske bildar du ett band med dina nya kurskompisar?

Musik
Läs vidare om "Musikproduktion"

Musikproduktion

Är du intresserad av att lära dig mer om hur man producerar musik? Då är våra kurser i musikproduktion ett hett tips. Vi har kurser inom allt från ljud- och inspelningsteknik, Logic Pro X och GarageBand. Om du är intresserad av komposition och låtskrivande ska du titta närmare på våra låtskrivarkurser. Vi har även kurser som kombinerar musikproduktion och låtskrivande.

Musikproduktion
Läs vidare om "Sång"

Sång

Vill du utforska din rösts möjligheter, eller fokusera på en viss sånggenre? Hos oss på Kulturama finns det många olika genrer att utforska, oavsett om du vill prova på eller fördjupa dig inom en särskild sångstil. Vi har något för alla oavsett om du är barn eller vuxen. Du har även valmöjligheten att gå kurser i enskild sång eller körsång, på kvällar eller helger.

Sång
Läs vidare om "Teater"

Teater

Drömmer du om en framtid som skådespelare inom film eller teater eller vill du förbereda dig inför en audition? Eller vill du kanske utmana dig själv med en lekfull nybörjarkurs i teater? Då är du välkommen till oss på Kulturama!

Teater

Se våra studerande uppträda live!

Kommande evenemang