Cookies ger oss information om hur du använder sajten, så att vi kan förbättra upplevelsen för dig. Läs mer om cookies här.

Kathak Nybörjare Plus/Fortsättning

Information

Nivå
Fortsättning
Ålder
Vuxen 16+
Lärare
Veronica Tjerned
Startdatum
17 September 2020
Dag och tid
Torsdagar 19:30-21:00
Antal tillfällen
8 st
Plats
Kulturama, Hammarby Sjöstad
Virkesvägen 21
Avgift
1 960 kr
Upplev dansens glädje, välkommen till en av alla Kulturamas danskurser i Stockholm. Kathak är en av Indiens klassiska dansformer.

Om kursen

Förkunskapskrav

Fortsättningskurs, du kan grunderna i Kathak.

Kursinnehåll

Kathak är en av Indiens klassiska dansformer och det sägs att den är modern till flamenco. Kathak skiljer sig från de andra dansformerna från Indien genom att vara lika mycket musik som dans och att den är en blandning mellan mogulisk, muslimsk hovkultur och hinduisk andlig dans. Graciösa och delikata rörelser i samspel med energiska rytmer. Kathak är en starkt teknisk dans med mycket koordination, men är också en starkt personlig dans, som när du kan tekniken kan forma efter din personlighet. Kathak kan jämföras med jazzmusik, den är improvisatorisk utifrån givna regler.
På en grundkurs får du lära dig om nordindiska rytmer och lägger den tekniska grunden för kathakdans. Vi dansar barfota!

Klädsel

Ledig klädsel.

Utvecklingsmöjligheter

Du som vill komplettera med annan träning som har dansanknytning kan prova Latin Fitness.

Kursledare

Veronica har dansat och studerat olika former av indisk klassisk dans i hela sitt liv. Men eden 1999 har hon specialiserat sig på kathak dans. Hon har studerat det både i Indien och i England och har en sexårig utbildning i kathak dans som motsvarar en fil kand. Hon har även studerat tablatrumma och hindustani sång som komplement till sin dans. Hon är konstnärlig ledare för IDA (iIndisk dansakademi) och driver Teater Indigo. Hon har en master i regi och dramaturgi för förelsebaserad scenkonst från StDH och pedagogisk utbildning från DOCH.

Bra att veta

Lov V44.

Kontakt

Kontaktperson

Debbie Dahlén 010-157 62 32

En del av studieförbundet Medborgarskolan

Välj kursområde

Läs vidare om "Dans"

Dans

Hitta din favorit bland våra alla våra danskurser, spännande workshops, fortbildningar och sommarkurser.

Dans
Läs vidare om "Film"

Film

Älskar du film och brinner för att berätta i rörliga bilder? Då ska du kika närmare på våra filmkurser. Här hittar du allt manuskurser till redigering.

Film
Läs vidare om "Foto"

Foto

Utveckla ditt bildsinne och förmåga att använda kameran som verktyg i ditt skapande. Då ska du kika närmare på våra fotokurser. Hos oss hittar du fotokurser inom en mängd olika ämnen. Från fotografering till digitalfoto, bildbehandling, konstfoto och mycket mer. Och vi har kurser för både ungdomar och vuxna, nybörjare och fortsättare.

Foto
Läs vidare om "Musik"

Musik

Musik är glädje! Och man kan alltid lära sig att spela ett nytt instrument, vare sig man är ung eller gammal. På våra populära musikkurser finns allt från enskild undervisning till grupp. Vem vet, kanske bildar du ett band med dina nya kurskompisar?

Musik
Läs vidare om "Musikproduktion"

Musikproduktion

Är du intresserad av att lära dig mer om hur man producerar musik? Då är våra kurser i musikproduktion ett hett tips. Vi har kurser inom allt från ljud- och inspelningsteknik, Logic Pro, Garageband och låtskrivande. Om du är intresserad av komposition och låtskrivande ska du kika närmare på våra låtskrivarkurser. Vi har också kurser som kombinerar musikproduktion och låtskrivande.

Musikproduktion
Läs vidare om "Sång"

Sång

Inom ämnet sång har vi ett brett urval av kurser. Här kan du välja att gå en kurs i en specifik genre som: pop, soul, jazz, r’n’b eller musikal. Vi har sångkurser för nybörjare och dig som sjungit länge. Du kan välja att gå kurser i enskild sång eller körsång, på kvällar eller helger!

Sång
Läs vidare om "Teater"

Teater

Drömmer du om en framtid som skådespelare, eller vill du utmana dig själv med en lekfull nybörjarkurs i teater för vuxna? Inom teater och scenkonst hittar du allt från grundläggande terminskurser till fördjupningskurser i tekniker som Method Acting eller Meisner, toppat med workshops med spännande gästlärare för dig som vill utvecklas inom film eller på scenen. Och vi har teaterkurser för både barn och vuxna!

Teater

Se våra studerande uppträda live!

Kommande evenemang